Microsoft Volume Licensing

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Zanima me par zadev glede Microsoftovega "Volume Licensing". Nekaj sem že gledal po netu, pa nikjer ne najdem nobene cene ali cenika. A je res vse tako individualno določeno? Namen imam sicer klicati tudi njih, a bi rad prej vsaj kakšno "neodvisno informacijo".

Kako je z obstoječimi licencami (gleda za nekej 30 računalnikov, pol z windows 7 in pol z XP-ji, vsi pa imajo tudi licenčni office)? Se jih da priključiti zraven? Domnevam da je pogodba vezana na število računalnikov in da je orenk razlika če se dela recimo za 35 compov al pa samo za novih 5). Kakšne so cene? Se splača? Dosedaj smo plačevali OEM cene (dobrih 100 za windows in nekje 250 za office).

Kot vidim so tudi opcije z letnim plačevanjem. Zadeva bi torej morala biti naravnana tako da skozi življenjsko dobo računalnika (ki je pri nas kar cca 5 let). ne bi presegla cene nakupa OEM licence. Je tako?

Že vnaprej hvala
nahrung002.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.671
3.944
113
Ljubljana
hmpg.net
Naivcina:)

1 leto imas popust, ko bos vkljucil svoje OEM licence. MVL dela namreč samo az firmo (ne za stare ne, nove ja ipd).

Se splača? MS se splača. Tebi se splača, če hočeš imeti uradni upgrade na nove verzije. Če tega ne delaš, se po mojem mnenju ne izplača.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Zanima me par zadev glede Microsoftovega "Volume Licensing". Nekaj sem že gledal po netu, pa nikjer ne najdem nobene cene ali cenika. A je res vse tako individualno določeno? Namen imam sicer klicati tudi njih, a bi rad prej vsaj kakšno "neodvisno informacijo".

Kako je z obstoječimi licencami (gleda za nekej 30 računalnikov, pol z windows 7 in pol z XP-ji, vsi pa imajo tudi licenčni office)? Se jih da priključiti zraven? Domnevam da je pogodba vezana na število računalnikov in da je orenk razlika če se dela recimo za 35 compov al pa samo za novih 5). Kakšne so cene? Se splača? Dosedaj smo plačevali OEM cene (dobrih 100 za windows in nekje 250 za office).

Kot vidim so tudi opcije z letnim plačevanjem. Zadeva bi torej morala biti naravnana tako da skozi življenjsko dobo računalnika (ki je pri nas kar cca 5 let). ne bi presegla cene nakupa OEM licence. Je tako?

Že vnaprej hvala
nahrung002.gif

Odvisno kako velika stranka si, 30 racunalnikov je bolj drobiz. Ce naredis pogodbo za nazaj (30) bos moral preveriti verzije tistih prvih 30. Ko se enkrat vezes na x stevilo naslednje leto doplacas razliko (tistih dodatnih 5).

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
A lahko s kakšnimi cenami, ker tudi mene to zanima, pa da sem malo pripravljen predno kličem na MS

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik asko pravi:
A lahko s kakšnimi cenami, ker tudi mene to zanima, pa da sem malo pripravljen predno kličem na MS

Imam primer stranke s 14 računalniki in je izračun takšen:
- Windows Professional upgrade - 962 eur + ddv
- Office Professional Plus - 2614 + ddv
- Win SBS premium - 734 + ddv

Seštej vse skupaj pa imaš letni strošek licenc za 14 mašin + small business server.

Če res želiš imeti vse operacijske sisteme in office poenotene je to ok varianta (pa tudi tempo izhajanja novega software-a ni tak, da bi moral vsako leto nadgrajevati, ker drugače nečesa nebi mogel delat), drugače pa se v nobenem primeru ne splača. Novo mašino moraš kupit z windowsi, potem skleneš ovs in plačuješ vsako leto zgornje zneske (tistih 50% prvo leto je odvisno od resellerja, ponavadi "pozabijo" omenit to
smile-1.gif
), ko hočeš pa po treh letih ovs prekiniti moraš narediti odkup licenc, da jih lahko še naprej uporabljaš.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Imam 100 mašin - win + office...kar lep znesek bo prišel. Mislim, da je ceneje tako kot do sedej, licence z novo mašino. Res pa je, da je problem, da ni vse poenoteno. Trenutno imam WIN XP in WIN7, Office 2007-2010. Zdaj pa začel direktor neki sikat, ker misli, da je MVL cenejši.