Metla

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Pri tržnici v BTC je ribnčan ki prodaja suho robo, pa bi lahko imel kaj podobnega.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
ne ga srat..... to je leteča metla
smile-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ne ga srat..... to je leteča metla
smile-1.gif

to, to ja. . . imam deklico, ki bo nastopala kot čarovnica, pa rabi "pravo" metlo. . .

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
v najslabšem primeru jo sam naredi iz sirkove metle - samo ročaj uporabiš pa greš do prvega grmovja in 40 šib porežeš pa privežeš gor. Saj ne rabi bit preveč funkcionalna verjetno.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
v najslabšem primeru jo sam naredi iz sirkove metle - samo ročaj uporabiš pa greš do prvega grmovja in 40 šib porežeš pa privežeš gor. Saj ne rabi bit preveč funkcionalna verjetno.
seveda mora bit funkcijonalna... a nisi prebral zakaj jo rabi??
grims-1.gif

Sicer mi pa tvoja razlaga izdelave te metle ni najbolj jasna. Iz česa je narejena dotična metla??
Sam veš kaj, če bi bil tip bližje men doma, bi mu je jaz dal.... jo imam še iz časov starega očeta.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Vzameš sirkovo metlo
metla-sirkova-5-x-1057643_1024x768.jpg

In odstraniš spodaj slamo. Zakaj sirkovo - ker ima sigurno kako doma.
grin1.gif

greš do grmovja
red-autumn-bush-no-leaves_w725_h544.jpg

in porežeš 40 al pa 50 pol metrskih vej in jih zavežeš na treh koncih na štil od sirkove metle in dobiš:
vedmechai_metla[1].jpg

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
he he .. dobiš takšno t.i. "metlo" ki je on ne rabi. Iz brezove metle bi torej uporabil samo t.i. "štil". Potem bi bil dober tudi od grabelj, itd.
Ni prav vsako grmovje dobro, veš. To je brezova metla.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
rolleyes-1.gif
jebeni grammar nazi

zdaj skoz okno pogledam pa vidim 3 različne grme od katerih veje bi bile dobre za ta namen, lahko ti pa slikam če ne verjameš
rolleyes-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
grin1.gif

da se ne bosta še skregala zaradi moje metle.
Bom uporabil štil, šel u najbližjo brezovo gmajno in narezal vejice.
Hvala obema in vsem ostalim za pomoč
že to, da sem ugotovil da mora biti breza mi precej pomaga. . .
zmaga.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
ne ne ... ne boma se skregala. Zanimivo mi je blo samo, kako so eni poenostavli metlo.
Ja, brezo nareži, če jo imaš kje, pa eno ne preveč ravno in lepo palco za štil...pošteno poveži, da se ne razpade.... pol pa čarobne besede in bo po potrebi tud letela
smirk-1.gif

ps. če imaš pa možnost kje kakšnega Ribnčana najdet, bo pa mogoče imel. Takšne se več ne delajo prav pogosto.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
rolleyes-1.gif
jebeni grammar nazi

zdaj skoz okno pogledam pa vidim 3 različne grme od katerih veje bi bile dobre za ta namen, lahko ti pa slikam če ne verjameš
rolleyes-1.gif
verjamem... ne rabiš slikat... sam verjam da češnja NI
grims-1.gif

zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.092
113
pri taščici
Pri mojem fotru pred stalo. Sicer je gor kaka kila d r e k a ampak... Mogoce je se kje kaka novejsa ki se caka na uporabo, vendar mocno dvomim(vsaj da bi bila za pustovanje v javnosti). Sicer pa sem jih nekoc delal. Delal sem jih "brez stila". Za stil sem uporabil daljse bolj ravne veje, med katere sem potem na koncu zatikal drobnejse vejice in vse skupaj nekako vezal s spago. Pa ne mi s cesnjo itd, ker potem je vseeno ce na na sirkovo metlo navezete neko srgano jopico. Se pa z brezovo metlo bolje pometta kot s sirkovo, sploh ce je dovolj "masivna". Je pa z njo precej dela (itak vse rocno). Ce moras pa se ekstra po veje iti v hosto potem pa eno popoldne za 2, 3 metle. Pa prijetno pustovanje

Nazadnje urejeno:

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
sem šel v gmajno včeraj. sneg, led, mraz, . . . zima v glavnem. kmalu sem ugotovil, da nisem izbral najbolj proimeren letni čas, saj so bile po večini vejice na brezah suhe . . . no nekako mi je uspelo nekaj nabrat, zvečer skup zvezat in zgleda kar OK metla. Bomo videli če preživi nastop na odru, jo slikam in pokažem svoj izdelek vesoljni sloveniji