Meteorski dež: 12-13. avgust

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Tisti ki radi gledate meteorski dež oz. utrinke, ne pozabite na tale datum... noč iz 12. na 13. avgusta.

Takrat bo namreč možno videti največje število utrinkov oz. meteorjev Perzeidov, tudi več kot 100 utrinkov v eni uri. Če ujamete samo polovico teh, je to še vedno 50 izpolnjenih želja
cheer.gif

Super bo tudi to da bo takrat ravno prazna luna in bo noč popolnoma temna. Upajmo samo da ne bo oblačnosti.

Tudi noči pred in po tem datumu so polne utrinkov, ampak vrhunec doseže v noči iz 12.-13. avgusta (nedelja-ponedeljek).

Zdej pa peljat svojo ljubico nekam pod milo nebo kjer ni svetlobnega onesnaženja, s seboj obvezno šotor/spalna vreča in steklenico šampanjca, potem pa romantiko zganjat!

....just a reminder
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

frik

podporočnik
23. jul 2007
252
0
16
40
Domžale
Se mikoli v življenju nisem videl utrinka ... mogoče pa bo takrat kej sreče.

Željo pa hranim v mislih že sedaj...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Najprej Spirit: to glej v četrtek zvečer, jst bom pa rajš v nedeljo zvečer, bo bolj ziher
hysterical-1.gif

Sicer pa sem meteorski dež že opazovala kakih 10-15 let nazaj še kot mula in se spomnim kako me je takrat impresioniral
cheer.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ups, napaka ja Tamcika, maš prav, hvala ti za opozorilo
redface-1.gif

Koledar sem gledal za julij namesto za avgust. Torej noč iz 12. na 13. avgusta bo iz nedelje na ponedeljek!

A pred 10-15-leti te je meteorski dež tako impresioniral, da ga naslednjih 10-15let nisi več gledala?
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Eh pol sem pa pršla v puberteto in je bla zadnja stvar, ki me je zanimala, meteorski dež in vesoljci
grin1.gif

Potem je pa letos že čas da te to spet začne zanimat....torej takrat si vzami cajt in eno spalko, šampanjc jst prinesem, pa ti bom pokazal utrinke in enega vesoljca, ok?
evil.gif

Tvoj pa naj doma ostane ker ima v ponedeljek službo
grims-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Sicer pa sem meteorski dež že opazovala kakih 10-15 let nazaj še kot mula in se spomnim kako me je takrat impresioniral
cheer.gif

Verjetno sva istega gledala.
grin1.gif
Isto bil mulo in presedel par ur na balkonu, drug dan pa čist nategnjen vrat od gledanja v nebo...

HS2K

Pripravnik
23. jul 2007
251
0
16
Sej se bo na morju tud vidu a ne?
grin1.gif

Romantično. Plaža, šampanjec, utrinki....ohhhh
cool-1.gif

frik

podporočnik
23. jul 2007
252
0
16
40
Domžale
Citat:
Uporabnik HS2K pravi:

... sex, zanositev, poroka, rojstvo, kreg, jok, ločitev, samohranilstvo, ...

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik frik pravi:
Citat:
Uporabnik HS2K pravi:

... sex, zanositev, poroka, rojstvo, kreg, jok, ločitev, samohranilstvo, ...

Kakor vem je ona na stopnji zanositve
cool-1.gif

HS2K: ja na morju se tudi vidi ja... v začetku meseca bo na strani www.vesolje.net več podatkov o tem, kam se splača gledati in katero uro bo vrhunec....govorim seveda o vrhuncu utrinkov!
aplauz.gif

Najbolje je pa seveda če greš nekam višje kjer ni svetlobnega onesnaženja in kjer vidiš več neba. Jaz grem ponavadi pod Krvavec (Ambrož) od koder se vidi velik del neba, če mi pa zapaše pa gledam dol na letališče in Ljubljano....

Isaac

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
42
Jz sem ravno prejšni teden videl en utrinek. Videl sem jih že ful ampak ta je bil pa tboljši od vseh. Letel je čez pol neba in ful svetleč, da sem najprej študiral da ni slučajno kaj druzga kot utrinek.

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
jest pa stativ na ramo nanajbližji hrib probat kakšnga v objektiv ujet....če ne bom že spal :)

HS2K

Pripravnik
23. jul 2007
251
0
16
A mamo vsaj približne ure rečene? Npr. od 22h do 00? Da ne bom celo noč u luft bulila, potem pa bo to ob 5h zjutraj
grin1.gif

A to se da slikat?