Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ali se kdo ukvarja s predelavo motorjev na metanol ? Se morda kdo vozi na metanol ali bioetanol?
To poznamo več kot dvajset let in skor deset let in tudi nucamo, sedaj bi še kaj drugega.....Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
samo na Biodizel
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Mene tudi zanima ta sfera ... glede na to da se na nekaterih tujih trgih (j amerika, nekateri deli azije) uspešno vozijo serisjko na 100% alko, ni nek hud problem verjetno v sami zasnovi motorja.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Mene tudi zanima ta sfera ... glede na to da se na nekaterih tujih trgih (j amerika, nekateri deli azije) uspešno vozijo serisjko na 100% alko, ni nek hud problem verjetno v sami zasnovi motorja.
Ni 100%, ampak je E85 ...
Je pa to seveda etanol, ne metanol ...
Na 100% metanol laufa nekaj dirkaških serij, ampak pravzaprav bolj zaradi varnosti (drugačno gorenje ob nesreči od bencina) ...
Ja, predvsem gorenje brez (vidnega) plamena.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na 100% metanol laufa nekaj dirkaških serij, ampak pravzaprav bolj zaradi varnosti (drugačno gorenje ob nesreči od bencina) ...
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, predvsem gorenje brez (vidnega) plamena.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Ni 100%, ampak je E85 ...
Je pa to seveda etanol, ne metanol ...
V južni ameriki (brazilija, ...) vozijo tudina 100% etanol. So pa to čisto obični avti, ki jih najdemo tudi v evropi .. recimo VW ima nekaj modelov, ki delajo lahko samo na alko!
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ali se kdo ukvarja s predelavo motorjev na metanol ? Se morda kdo vozi na metanol ali bioetanol?
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
To sem se jaz spraševal že pred leti, ko smo si rihtali linijo za BD. Pa potem ni bilo nič iz tega. Korozija bi bila verjetno problem pri kakšnih aluminijastih zlitinah ali plastiki. Ampak mislim, da nič takega kar se nebi dalo porihtati. Gotovo pa bi bil potreben "remap", čipanje, ali kakorkoli bi se temu reklo, za vbrizg in vžig.
Sicer ne vem kakšna je trenutna cena metanola, vsekakor pa je ob odsotnosti trošarine in podobnih neumnosti prav gotovo zanimiva.