Mestna parkirišča in talna signalizacija bela cona

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Torej, nekaj sem se spravil študirat pa se nekak ne znajdem najbolje. Pregledal sem Zakonom o varnosti cestnega prometa, Odlok o ureditvi cestnega prometa v občini, Pravilnik o prometni signalizaciji in opremi na javnih cestah in pa Zakon o pravilih cestnega prometa, pa nikjer nisem našel pravila ali je potrebna talna označba ali je dovolj znak za plačljivo parkiranje (ker se v snegu ne vidi talnih označb). Zdaj, za modro cono so napisana pravila (kratkotrajno parkiranje) za belo cono pa ne, saj je bela barva splošna barva za oznake na cestišču....

torej v bistvu me zanima kje je predpisana, prometna signalizacija za belo cono...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Prometni znak P z navedenim načinom plačila oz. coniranja. To je to, nobenih belih con ni. Vsaj za Ljubljano velja tako, vsaka občina ima lahko drugače rešeno, vendar mora prometni znak to nedvoumno razložiti.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Prometni znak P z navedenim načinom plačila oz. coniranja. To je to, nobenih belih con ni. Vsaj za Ljubljano velja tako, vsaka občina ima lahko drugače rešeno, vendar mora prometni znak to nedvoumno razložiti.

v odloku občine piše "bela cona" tak da bela cona obstaja...sedaj je samo vprašanje kaj je primerna označba

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda je "bela cona", kar pomeni enako kot "parkirna površina za XY". Primerno označena pa mora biti na tak način, kot sem ti jaz povedal.
Lahko imaš tudi modre, rdeče, zelene in črne cone, a vedno mora biti prometni znak zraven. Saj mora tudi kak tujec vedeti, kaj pomenijo mavrice na tleh. Enako je drugje v tujini.