Mešalniki, palični mešalniki, mikserji, blenderji?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Rad bi kupil nekaj za miksanje predvsem sadja (smoothie domači) ter da je sposoben tudi drobljenja ledu. Fajn bi bilo, da nima samo ene brzine.
smile-1.gif

Nočem plastik fantastik, mašine za 150 EUR pa tudi ne.

Nagibam se k paličnem mešalniku, ker ga je lažje prat, pa pospravit.

Ima kdo kako idejo, kaj se kaj splača in kaj ne? Bosch, Gorenje, Tefal, Philips...

Cena 50-60 EUR

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
obstaja Braun ki ima 2 nastavka, sesekljalnik in "palico" tj. za palicni mesalnik.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jaz ti iz lastnih izkušenj priporočam palični mešalnik.
Najmanjši, najlažji za umivanje in shranjevanje.
Meni osebno firma ni tako pomembna (imam 2), bolj pomembno mi je to, da ima gumb, ki ga moraš držati, na pravem mestu. Kar sprobaj v trgovini.
Sem si leto nazaj kupila enega, s katerim ne morem delati ničesar, ker je gumb na tako nemogočem mestu, da bi rabil 3 roke!!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nope...odsvetujem sem kupil, ker sem mislil da je stroj od stroja...

Recimo knof morš stalno držat nima funkcije stalnega delovanja ipd....men se zdi [censored] za ta dnar.
tongue-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa za sneg delat je tud boljši gorenje un na 2 metlici, starejši ko jst.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.770
6.756
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Nope...odsvetujem sem kupil, ker sem mislil da je stroj od stroja...

Recimo knof morš stalno držat nima funkcije stalnega delovanja ipd....men se zdi [censored] za ta dnar.
tongue-1.gif

Imava istega (predhodnika 600W) in je res včasih nerodno skoz držat gumb, sicer pa dela OK, leda pa res še nisva tolkla....
Sicer pa nimam nekih hudih izkušenj s tem paličnimi. Imava še enega, ki sva ga dobila ob poroki, samo mislim da ima manj nastavkov in je nerabljen....

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Mogoče je to držanje knofa res ena majhna pomankljivost, ampak še vedno bolje kot da mi laufa cel čas in šprica naokoli ko zmešano, z pulznim pritiskanjem pa je vse pod kontrolo...
No vsekakor pa je to odločitev vsakega posameznika....men je super in kot sem rekel ne menjam za nič na svetu....poleg tega pa je priklop dodatkov in njihovo snemanje skrajno enostavno in hitro....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
takega, samo najmočnejšega imava tudi midva. dela kot mora.

glede knofa je pa tako, da itak naj zadeva ne bi delala več kot nekaj sekund, potem pa pavza. če bi ga stisnu za recimo pol minute, minuto brez pavze bi ga pregrel.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Itak da ga drkaš minuto brez pavze, saj je treba kdaj sneg narest al pa smetano, sej uporabte kdaj metlco alkaj? 20 let star gorenje lohk laufa ure pa nau štriknu.

Tud zlo glasna je zadeva, težka/štorasta za v kuhinjo....od skoraj najdražjega izmed teh bi nekako pričakoval več, mam pa feeling da bi kitajsko sranje za 15€ isto dobro delalo, bi pa lahko 10x zamenjal, preden bi prišel na ceno enega panasonika.

Pa ponavad hvalim Panasonic plazme, pa svojga konja pluvam da nau pomote...mam doma pa uporabljam, sicer menju nam, sam mislim da obstaja kaj boljšega celo za manj keša.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
metlico lahko goniš celo elto, ampak je hirost nizka in moč mala.

če pa v posodo vržeš zmrznjene borovnice, led in mleko, pa stisneš in držiš
se bo azdeva hudo grela
pol trdega bo razbilo, pol pa dvignilo v zrak in je vrtenje brezpredmetno.

ynos,
zadeve v prazno lahko probaš v eltus vič
najmočnejšega philipsa pa na polno pri nas

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja...falil, sem prav pogledal zdajle...Philips 700W sam mam še turbo knof....
aplauz.gif