Merjenje z laserjem skozi zaprto steklo avtomobila

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Kolega sta zjutraj ustavila mož postave in ženska s postavo, ko je vozil v strnjeni koloni. Poleg tega, da mu ni jasno, kako je lahko bil v koloni hitrejši od tovornjaka pred njim, mu je sumljiva meritev skozi zaprto steklo policijskega kombija. Je takšna meritev veljavna?
Moje osebno mnenje je, da ni. Pozna kdo pravilnik, v katerem je to izrecno dovoljeno/prepovedano.

LP,

Milan

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Če se izkaže, da je bila meritev neveljavna, se lahko tole prestavi v temo 'goljufanje ...'. Do takrat pa naj bo tule izražen le dvom v ustreznost meritve.
smile-1.gif

LP,

Milan

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Tole piše v 10 .členu pravilnika:
– merjenje iz premikajočega se vozila z ročnimi merilniki hitrosti ni dovoljeno, pri merjenju iz stoječega vozila pa ni dovoljeno merjenje skozi stekla vozila . Za dokazilo o pravilni dodelitvi merilnega rezultata kontroliranemu vozilu je treba hkrati uporabljati video sistem ali fotoaparat, ki je čvrsto pritrjen na merilnik hitrosti, razen v primerih, ko je rezultat merjenja hitrosti mogoče takoj po meritvi neposredno prikazati vozniku kontroliranega vozila;

Še link

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Hvala ti za tole, sem že posredoval dalje, za plačilo dobiš 50 altov.

Tema je torej zrela, da se jo prestavi v 'Kako policaji goljufajo'
wink-1.gif

LP,

Milan

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
+ ne more te ustaviti v strnjeni koloni, kvečjemu prvega.

Nisem prepričan (raje preveri) ampak se mi zdi, da mora biti med avtomobiloma 50m razmaka, da te lahko izmeri.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pomoje je pa policaj že prav izmeril, samo ustavil je potem nekoga drugega. Če je kolega vozil v koloni za tovornjakom, je malo verjetno, da bi ga policaj ujel. ker v tem primeru se je tovornjak nahajal med policajem in kolegom.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Sem pravkar izvedel, da je bila meritev izvedena skozi vetrobransko steklo VW Transporterja.
smile-1.gif

Način meritve bo sigurno omenjen v pritožbi (kolona za tovornjakom), pa tudi hitrost po števcu je bila nižja, kot na laserju (potrjevanje dvoma, da so pred tem izmerili nekoga drugega), a za vprašanja glede stekla obstajajo dokazi iz mesta (zdaj že lahko rečemo) goljufije, saj je vpleteni takoj klical na dve številki, kjer je klic sneman. Zanimivo, da je povsod dobil odgovor, da je meritev skozi vetrobransko steklo težka, a možna in dovoljena! Toliko o kompetentnosti...

LP,

Milan

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Sem pravkar izvedel, da je bila meritev izvedena skozi vetrobransko steklo VW Transporterja.
smile-1.gif

Način meritve bo sigurno omenjen v pritožbi (kolona za tovornjakom), pa tudi hitrost po števcu je bila nižja, kot na laserju (potrjevanje dvoma, da so pred tem izmerili nekoga drugega), a za vprašanja glede stekla obstajajo dokazi iz mesta (zdaj že lahko rečemo) goljufije, saj je vpleteni takoj klical na dve številki, kjer je klic sneman. Zanimivo, da je povsod dobil odgovor, da je meritev skozi vetrobransko steklo težka, a možna in dovoljena! Toliko o kompetentnosti...

LP,

Milan
khmm, le kako bo kolega dokazal meritev skozi steklo?
Kam je pa klical ? Pa je policaj priznal, da je meril skozi šipo? ker če bo trdil da ni, bo obveljala njegova.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tega pa ne smejo, namreč med delovnim časom se greti s šnopcem.
grims-1.gif
Saj streljat skozi šipo in goljufati tud ne, pa to vseeno delajo.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
razen v primerih, ko je rezultat merjenja hitrosti mogoče takoj po meritvi neposredno prikazati vozniku kontroliranega vozila

Hm, tole je pa taka čudna, dvoumna zadeva, saj neposredno ti lahko pokažejo samo če zraven stojiš ko te merijo kar je zaenkrat fizikalno nemogoče
17758-icon_confused.gif

Al kako si potem to naši vrli razlagajo?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
khmm, le kako bo kolega dokazal meritev skozi steklo?
Kam je pa klical ? Pa je policaj priznal, da je meril skozi šipo? ker če bo trdil da ni, bo obveljala njegova.

Najprej je klical 113, potem pa še eno številko v LJ. Policaj, ki je meritev izvajal ne samo, da je priznal, da je meril skozi steklo, celo trdil je, da je to dovoljeno. Kolega je to z lica mesta med postopkom preverjal na obeh številkah, a ni dobil zadovoljivega odgovora (odgovori, da je to težko, a da gre, nič pa na temo ali je sploh dovoljeno - pač klasična vrana vrani....).

LP,

Milan

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Glede meritve v koloni.. Kolega so pravtako ustavili in mu namerili da je vozil prehitro. Čeprav je bil 5. v koloni, mu je smrkec dejal, da je dohiteval pred seboj vozečega
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Upam, da je kolega zahteval, da se to napiše v zapisnik o kazni.
Če je, potem je rešen, sicer pa zna biti bolj pušiona. Razen, če tisti policist ne bo imel jajc mu lagati v obraz.
Na ta način (z zahtevo za vpis v zapisnik o prekršku) sem jo jaz enkrat odnesel brez kazni za prekršek, katerega ni bilo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
razen v primerih, ko je rezultat merjenja hitrosti mogoče takoj po meritvi neposredno prikazati vozniku kontroliranega vozila

Hm, tole je pa taka čudna, dvoumna zadeva, saj neposredno ti lahko pokažejo samo če zraven stojiš ko te merijo kar je zaenkrat fizikalno nemogoče
17758-icon_confused.gif

Al kako si potem to naši vrli razlagajo?
V praksi je pa tako:
Mene je policaj ustavil, res sem vozil nekoliko prehitro, ampak ne toliko, kot mi je policaj očital. Sem zahteval, da naj mi pokaže rezultat merjenja pa mi je rekel, da ne bo pokazal in da nimam pravice vidt. Sem se potem pritožil na PP, pa sem čez čas dobil odgovor, da je moja pritožba odbita in da je policaj ravnal v skladu z zakoni. In da naj plačam.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
No, zgodba se nadaljuje (info s terena):

danes je ta isti policaj v istem kombiju izvajal meritve skozi zaprto stransko steklo. Zadeva glede na prejšnje dogodke ne bi bila čudna, če to steklo ne bi bilo od zunaj zaščiteno z mrežo!!!!

Sedaj pa povejete, kakšen specialec mora biti ta policaj, da skozi steklo IN mrežo ujame na laser mimovozeči avto? James Bond, požri se, na Štajerskem imaš konkurenta, kateremu ne sežeš do gležnjev!
smile-1.gif

LP,

Milan