Merjasec na žaru

CriC

Zelenc'
2. jun 2013
3
0
1
Živjo,
Imam 4 tace merjasca in jih želim speči na novem kaminu :D
Sedaj pa potrebujem kak dober recept za oplemenititi divjo svinjo.
Tace so bile 3 dni v hladilniku, da se je meso lepo uležalo, sedaj pa so v skrinji in čakajo kak lep sončen vikend.
Preizkušeni recepti so zaželjeni
evil.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Zraven divjačine pašejo super jabolka in brusnice, jaz bi jih pa kar na pokritem žaru spekel v kosu brez nekih groznih začimb, morda malo rožmarina, sol, poper in olje.
 

CriC

Zelenc'
2. jun 2013
3
0
1
Pekel bom na palici. Tace bom z vpenjalkami in z žico navezal na palico in to vrtel kot da imam celega pujsa :D Nekje sem prebral da je fajn da se ga na začetku zavije v folijo. Pa s soljenjem je tudi več različnih predlogov.....
 

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
tako kot boš pekel obvezno v folijo, in to več slojev močneje zategni.
Potem snameš folijo in še zapečeš, predlagam ti pa samo sol in brinjeve jagode. Popra ne!
lp
 

CriC

Zelenc'
2. jun 2013
3
0
1
Evo, dobil recept od kuharskega chefa. Glede na to da ima zelo dobre reference po slovenskih hotelih, bom preizkusil njegov recept :D vam poročam :D
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Fajn bi blo tut recept napisat, da sprobamo... al je top šit skrivnost!??! lol Sigurno podobnega najdem na netu
wink-1.gif
Samo povej kaj si pekel/kuhal? Žar, ponev?
 

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ksz..,

Samo da se ni gonil ko je bil ubit... Drugace meso smrdi kot bi par dni lezal za cesto
smile-1.gif