Merilnik srčnega tlaka

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pozdrav!

Iščem priporočilo za merilnik srčnega tlaka, za osebo, ki ima možno aritmijo in pešanje srca, zato se išče nekaj s čim več uporabnimi funkcijami. Kolikor sem na hitro pogledal, se za 100 eur dobijo "kao" spodobne zadeve.

Ker se na to ama nič ne spoznam, iščem nasvete. Hvala.

LP,
PIC

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Microlife merilniki so svetovna špica. Za natančno povprečje avtomatsko merijo tlak 3x zapovrstno in zaznavajo srčno aritmijo. Pred pol leta sem zanj odštel 60€

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zakaj v tujino?
Omron dobiš ta 60 € v lekarni.Ima vse funkcije ki jih potrebuješ.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Microlife merilniki so svetovna špica. Za natančno povprečje avtomatsko merijo tlak 3x zapovrstno in zaznavajo srčno aritmijo. Pred pol leta sem zanj odštel 60€

Hm, v omronovih navodili pa piše, da če meriš zaporedno, mora miti vsaj 5min med meritvami, drugače so lahko ponovljene meritve napačne? ker se tkivo še ne vrne v normalno obliko al nekaj takega?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Glede na dejstvo, da verjetno sprašuješ za starejšo osebo, izberi takega, ki bo najbolj preprost za uporabo.

Torej da se zadeva izmeri z enim ali dvemi pritiski..po možnosti še isti gumb. Več kot je funkcij bolj bega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Tako osebo je najlažje kar osebno kontrolirati, pač greš vsak dan na kavo in skupaj izmerita. Starostnikom bi namreč že natikanje zadeve na roko lahko povzročilo težave, potem pa še vprašanje če bi prav videl na display, itd etc
smile-1.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Še en glas za microlife.
Prej sprobal vse živo. Od omronov, do unih iz Lidla, do enih, ki se jim nisem zapomnil imena.
Vse mi je kazalo konkretno premalo.
Zadnjič sem v neki akciji trofnil microlife za pol cene in od takrat imam vsaj malo bolj natančen vpogled v stanje.
Tudi na raznih testih se je izkazal, priporočajo ga različne zveze in društva za bolezni ožilja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Spet ena bedarija naših zdravnikov potem, ki v splošnih ordinacijah uporabljajo omron?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Še en glas za microlife.
Prej sprobal vse živo. Od omronov, do unih iz Lidla, do enih, ki se jim nisem zapomnil imena.
Vse mi je kazalo konkretno premalo.
Zadnjič sem v neki akciji trofnil microlife za pol cene in od takrat imam vsaj malo bolj natančen vpogled v stanje.
Tudi na raznih testih se je izkazal, priporočajo ga različne zveze in društva za bolezni ožilja.

Vsi delujejo po enakem principu in za domačo rabo je tudi tisti iz Lidla/Hoferja dovolj dober. Tebe namreč ne zanima, ali imaš zgornji tlak 120 ali 130. Tebi je bolj pomembno da znaš ločiti med 120 in 200
wink-1.gif

Sicer pa je najbolj zanesljiva old-school varianta: http://www.lekarnar.com/izdelki/aneroidni-mehanski-merilnik-krvnega-tlaka-me300

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Oh really?

Bom dohtarci omenil naslednjič, da je vseeno al mi kaže 120 al 150-160.

Meni se zdi, da je BPM ena napravca, kjer so tudi absolutne vrednosti pomembne, ne pa sam nek trend ali pa razmerje.
Ne vem kva ste se tolk zapeli v to, da nekdo ni bil zadovoljen z Omronom. Halo? A zdej moramo vsi enako mislit?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Jaz samo v to, da pač zdravniki uporabljajo nekaj, kar očitno ni najboljše kvalitete. Ne vem zakaj bi šparali spet tam kjer ni treba.

ali pa spet kakšna korupcija pa je nekdo lepo zaslužil s tem biznisom in prodal škrt robo?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Bistvo merilnika je da je dobra firma, pa da ga umerjas enkrat na leto.
Tudi ti pri zdravnikih so tocni saj so vedno umerjeni.
Umeriti ga neses v trgovino kjer si ga kupil.
Ce ima oseba hudo aritmijo je treba kupiti malo boljsi merilec ker se zmede pri merjenju.
Jaz bi tako naredil-gres v neko dobro trgovino, poves za kaj rabis, ti bodo ze oni dali pravega konec koncev imas garancijo na izdelek pa se umerjali ti ga bodo. Nevem kako bos na amazon vrnil merilec ki ti bo narobe pritisk meril?