Merilnik krvnega tlaka

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Pozdravljeni!

Enga bo treba nabavt, zej me pa zanima, če ma kdo kakega doma, kaj priporoča, kaj kupit. Rabil bi ka za mati, ker ima malo povišan pritisk in ga bi bilo fajn malo spremljat. Nej bi bil pa avtomatski, tko da daš sam gor na roko in štart.

Hvala vsem!

LpTuši

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Tega za zapestje je zdravnica moji mami odsvetovala, ker naj bi bil bolj malo vreden. Js bi na tvojem mestu nabavil nadlaktnega.

ta je zgleda ultimativna rešitev ampak je zelo drag
smile-1.gif

http://www.mimovrste.com/artik...-tlaka-se-6400a

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
mi mamo doma nadlaktni in zapestni avtomatski merilnik ... pa je zdravnik rekel fotru, da naj ne uporablja zapestnega, ker ga priporočajo mlajšim osebam - zdej pa ne vem, če je to res al ne

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Hm, a so manj natančni al kaj? A je probal oba in enako pokažeta? Naj me kdo razsvetli.

LpTuši

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
imamo zapestnega in ga vsake toliko nesemo v bolnico čekirat in potencialno- če bi bilo treba nastavit..pa ni potrebno, kaže isto kot v bolnici..

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Moje mnenje je sicer sedaj tako.
Včas ko so ročno merili tlak si pomoje vedno imel 120 al 130 al 140, etc. Pač lepe cifre, nikol ni dohtar reku da maš 132/78 ampak lepo 130/80. Ti merilniki vsi kažejo na milimeter natančno, kolk je to zej res natančno pa ne vem. Tud ne vem zakaj naj bi bil zapestni bolj za športnike in ne za starejše (sem klical v lekarno in dobil tudi tak odgovor). Je kdo bolj specjalc na tem področju in da nam laikom malce bolj razloži te zadeve, ker zej sem pa že malo firbčen. Ne vem zakaj bi kupoval merilec za 100€, če ga dobiš lahko ceneje in je zate isto uporaben. Tud polavtomatski se mi ne zdi neumen, saj verjetno baterije pri tem držijo 10x dlje, da ga pa napumpaš pa tud ni nič slabega, pač ena kratka telovadba. No upam da ta kratka telovadba ne dvigne pritiska.

LpTuši

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Kolikor sem/smo imeli priliko sprobavat različne merilnike smo rišli nekako do teh ugotovitev (moje izkušnje):

- zapestni je 'simpatičen' pa vendar popolnoma nezanesljiv..pokaže kar pač pokaže (ni važna decimalka, če fali za 30 %)..imeli v službi...groza.
- 'običajen' za okoli nadlahti, kjer ti sam izmeri pritisk (on napupmpa in spusti)...čisto neuporabna reč, ker baterije prekmalu crknejo..in takrat ko ga rabiš seveda ne delajo..torej dodaten stošek pa še namesto da bi si izmeril, si dvigneš pritisk, ker ne dela
smile-1.gif
- plus tega v trgovino je treba po baterije..imeli doma starši...(kupili nato spodnjo opcijo)
- 'običajen' za nadlaht, kjer je prikaz elektronski, napumpaš pa si sam s pumpico (aparat pa sam spušča)...ta se je pokazal kot najbolj uporaben, najdlje zdrži, pa tudi prikazani podatki so taki, da jim gre zaupati (imela sodelavka, smo se vedno merili zgolj nanj)

Tako da....kupi tega...pa glej da vzameš kako priznano znamko (torej ne najcenejšega)...realno pa rang 50 - 60 EUR...idelano če bo pisalo na njemu Made in Japan.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
eh...nič nepomagajo decimalke, če narobe izmeri.

po starem - ko se je poslušalo bitje srca, je bilo najbolj zanesljivo....pa pri pritisku ni važno ali imaš 132 ali 133.....takod a zaokrožitev ne vpliva na samo meritev.

Elektronski tako ali tako delajo na sti princip (torej zaznavanje srčnega utripa v szgornji in spodnji točki)...zdajpa kolikor jim pač to uspeva..rezultat pa seveda lahko podajo potem na 3 decimalke natančno (s katerimi si nimaš kaj pomagat).

(podobno kot osebne tehtnice...nič ti ne koristi že te zvaga na 10 dek natančno, če sam prikaz laže za 2 kili).

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Hm, a so manj natančni al kaj? A je probal oba in enako pokažeta? Naj me kdo razsvetli.

LpTuši

probal je oba, pa zapestni več pokaže. meni sicer to bolj odgovarja, ker mam izredno nizek pritisk, pa se potem z zapestnim malo potolažim

jaz bi raje kupila nadlaktnega

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Edini pravi (avtomatski) tlakomer je pravi za nadlaket. Pomoznosti taksen ki ima zraven adaptor za hisno napajanje. Merjenje krvnega tlaka na zapestju, prstu itd je navaden absurd.

Kajti vecina elektroniskih merilcev varira ravno zaradi slabosti baterij.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
ksz

Po merilec pojdi v lekarno ali Sanolabor. Poglej, če imajo tudi potrdilo od društva za srce in ožilje.

Mi imamo Welch Allyn osz 5. Je med najcenejšimi, ki imajo to potrdilo, imejo ga tudi prijatelji že dalj časa in baterije zdržijo zelo dolgo, možnost ima tudi napajanja peko adapterja. Nima spomina, pa to tako ne rabiš, saj pišeš rezultate na list.

Cena v Sanolaborju 24.11.2007 je bila 88,47 €

Še proizvajalčeva spletna stran izdelka:
http://www.welchallyn.com/products/en-us/x-11-ac-100-0000000001040.htm

Dodajam s strani Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije: http://www.zasrce.si/index.php?nid=59

Znak PRIPOROČA Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije so že prejeli:

# Merilnik krvnega tlaka OSZ 5 easy, OSZ 5 memo, OSZ 5 pro (zaradi preverjenega, natančnega delovanja) - proizvajalec: Speidel & Keller + Co Nemčija, uvoznik: Sanolabor)
# Merilniki krvnega tlaka OMRON M5-I in OMRON M4-I (zaradi preverjenega, natančnega delovanja) - uvoznik: Diafit, d.o.o.

Nazadnje urejeno: