Merilec temperature v skladišču zdravil

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Imam sledeči problem.

V podjetju potrebujemo v našem skladišču zdravil merilca temperature (baje nekaj podobnega kot: HPE ). Sodelavka, ki skrbi za to zadevo je poklicala že nekaj podjetij ampak niti en sistem nam ne odgovarja. Zadeva pa mora bit brezžična, preko emaila ali gsm-a mora sporočit, če pade temperatura pod določeno, imeti mora več merilcev, ki bodo postavljeni na različnih lokacijah v skladišču ipd. (glih točno ne vem, ker ni to moje področje).

Upam, da bo kdo imel kakšen pameten predlog.

Talam zvezdice, ker denarja nimam dosti
grin1.gif

Hvala in lep pozdrav.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem če potrebujete profi zadevo, ki bo zadoščala kakšnim predpisom, ampak takšne merilce kot si opisal imajo v Conradu - če ne v našem pa v Avstrijskem zagotovo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113
Kolikor vem imajo vsi oz. bodo kmalu imeli vsi tovornjaki, ki prevažajo pokvarljivo robo obvezne merilce za real-time spremljanje temperature (HASAP standard). Torej resitev ponujajo vsa podjetja, ki se uvkarjajo s sledenjem tovora, vozil in podporo logisticnim procesom - jasno da so te resitve brezžične.

Skratka naj pokliče firme ki se ukvarjajo s tem pa bo resitev najbolj poceni; če pa ni cena ovira pa obstajajo napredni kontrolno/krmilni sistemi za industrijo (samo če rabiš samo za opazovanje temerature potem je to čisto preveč napredno).

Tretja opcija je da plačaš 8h dela + material enemu študentu FE ali FRI pa ti naredi kontroler za par temp. senzorjev in to poveže z GPRS (oz GSM) modemom.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ponudbe pa lahko iščeš tudi pod:
- pametni dom
- pametna inštalacija
- inteligentna inštalacija
- pametna hiša
...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.510
944
113
MI prodajamo data logerje za temperaturo in vlago od švicarskega Rotronica. Seveda imajo FDA certifikat.

Za ponudbo mi lahko vprašate pod zasebno.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Pomoje se lahko obrneš tudi na podjetji Kota Petrovče in Eho Laško, ki se obe ukvarjata z hladilnimi sistemi. Po moje jim to ne bi bil problem. Oboji imajo zadaj program in modul za obveščanje in alarmiranje.

Kar pa se tiče vozil, je pa itak za vse hladilnike v HACCP verigi z hladno verigo obvezen termograf za spremljanje temperature od naklada do razklada.