Merilci in pregledniki el. instalacij

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Maš izpit?
cheer.gif

vprašanje: a ti uporabljaš tist obrazec, ki so ga pripororočili GZS and company Metrel pa to ? ker, če bo treba obnavljat to bo tudi merodajno, kakšne meritve si delal----ker jaz imam en svoj model, ki mi zelo ustreza pa podprt je s strani excela-še Guzelj je kar gledal takrat

dej, kdo si ..na privat
wink-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
He he, ne vem kdo je uni fini, a nisem jaz. Sicer pa poročilo imam tudi povsem svoje. Prvič ni nihče stokal, za naprej bomo pa videli. Tisti obrazec je priporočilo, načeloma je vseeno kaj in kako napišeš, če so vsebovani zahtevani podatki. Se pa tu hitro zalomi - vsi obrazci in priporočila in razlage temeljijo na tem, da imaš projekt in da je narejeno po projektu. Ha, takih nisem našel niti 5%. Glede na to da je PMO pod okriljem elektra, kako naj jaz voham kako je izveden priklop, kakšne so glavne varovalke itd.

Skratka, obrazca še ne uporabljam in ga verjetno ne bom, ker je zamoje pojme hudo nepregleden. Sicer imam obrazec v wordu, tudi sam pa imam v exelu vnos podatkov in izračune, da potem samo prekopiram v word.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jebo vas Edison.
10.gif

Ravno končal s tem sranjem zaradi preklopa iz gradbenega na gospodinjski odjem.

Obrazec dobiš na DES-u. Meni je napisal na starega pa ni bilo O.K. Naj bi ga pa imel "doma" vsak z Edison licenco...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jaz sem delal Edison 2 leti nazaj na GZS. Aha, imaš svoj zapisnik in poročilo..jaz tudi, ampak ne vem, kaj bo, ko bo treba obnovit licenco..sem sparaševal Vidmarja pa ostale, pa kar neki mutijo..bomo videli..V glavnem, elektro nič ne komplicira, važno da je papir-ker tudi nimajo veliko pojma, vsaj kar jaz vem
rolleyes-1.gif

patriot-če si na novo priklaplal hišo si rabil izjavo o ustreznosti inštalacije, ki ti jo je podpisal izvajalec in protokol od merilca, to je to

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Poročilo o pregledu in meritvah električnih instalacij.

@major::zate je to to, men so pa skoraj odklopili elektriko zaradi izvajalčevega šalabajzerstva.
bonk.gif

Ima pa elektro kar dobre tarife. Da pride popisat števec zaradi preklopa, stane 24€, menjava pancerke 40(10 minut vožnje, 1 minuta dela)
bonk.gif