Merge multiple excel files

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo. Probavam združiti 3 excele, vsak po 5 sheetov v en excel s 15 sheetov. Vsak excel ima s formulami medsebojno povezane sheete in vrednosti. Zato bi rad to v novem excelu ohranil.

Probal sem ročno copy sheet. In probal sem s kooltools združiti. Obakrat dobim isti error, ko hočem združen excel shraniti:

A je komu jasno kaj narobe delam?
confused-1.gif

5. avg 2011
1.056
196
63
Okolica Ormoža
Najprej: NIMAŠ treh Excelov, ampak imaš TRI DATOTEKE ali tri Excelove zvezke. Ne vem pa, zakaj bi z nekim orodjem združeval datoteke, če lahko enostavno skopiraš liste iz dveh zvezkov v tretjega. Po vsej verjetnosti bo potrebno skorigirati nekatere formule, če se navezujejo zvezki med sabo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
če lahko enostavno skopiraš liste iz dveh zvezkov v tretjega..

Citat:
Probal sem ročno copy sheet

Kot rečeno, sem že probal, pa noče shranit, javi error. Radi bi združil tako, da mi formul ni potrebno popravljati. Formule so vezane znotraj posamezneg Excel FAJLA, med različnimi sheeti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Žal je poslovna skrivnost.

Ne, vsi fajli so xlsx.

Gre za fajl, ki je namenjen pripravi finančnih scenarijev za nek projekt. Vpisuje se stroške, stroški se seštevajo v kategorije stroškov, te v širše kategorije...enako prihodki.....pa se potem vse skupaj sešteva v poslovni rezultat. Imam 3 excel fajle, ker je isti projekt v treh različnih državah. Rad pa bi imel pregled na skupnim rezultatom projekta in da bo hkrati omogočena fleksibilnost popravljanja podatkov.

Torej, da bi zaposleni v vsaki državi imeli možnost spreminjati podatke o stroških, prihodkih (včasih tudi na dnevni ravni)...., jaz pa bi imel potem na enem sheetu pregled nad poslovanjem v vsaki državi in skupno za celoten projekt.

Moja ideja je bila združiti vse tri excel fajle v en excel fajl, dodati sheet, ki bo konsolidiral podatke iz različnih držav med sabo in shranim ta fajl na FTP, pa je.

5. avg 2011
1.056
196
63
Okolica Ormoža
Naslednja možnost je ta, da si izdelaš lastno datoteko, kjer namesto sedanjih formul uporabiš seštevanje vrednosti iz vseh treh datotek. Je pa s tem malce več dela. Preveri pa še tale način: posamezne liste kopiraj v drugi zvezek (postaviš se na jeziček lista, klikneš desno tipko in izbereš "premakni ali kopiraj", nato izbereš zvezek, v katerega želiš kopirati list, izbereš list, ki ga želiš kopirati in obkljukaš kvadratek za "ustvari kopijo". To ponoviš za vse liste in bi moralo delovati.
Ko sem ponovno proučil tvojo razlago, se mi zdi, da bi zate prišla v poštev le varianta z novo datoteko, kjer bi s pomočjo formul sešteval vrednosti posameznih celic iz vseh treh datotek.

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
če lahko enostavno skopiraš liste iz dveh zvezkov v tretjega..

Citat:
Probal sem ročno copy sheet

Kot rečeno, sem že probal, pa noče shranit, javi error. Radi bi združil tako, da mi formul ni potrebno popravljati. Formule so vezane znotraj posamezneg Excel FAJLA, med različnimi sheeti.

Listi znotraj zvezka so preimenovani ali original (List1, List2 ....)? Če so original imena v vseh zvezkih imaš problem, če pa si jih preimenoval pa ne bi smelo bit problema. (ker imaš problem predpostavljam da jih nisi preimenoval ali pa so imena enaka).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Imena sheetov so bila v vseh datotekah enaka. Po 5 sheetov. Ne vem stroški, prihodki ....

Pa sem preimenoval v stroški_SLO, stroški_CRO....preden sem združil zadeve. Zato, da bi formule vleklo iz pravilnih sheetov.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Potem mi na pamet pade samo prevelika količina podatkov, ki je excel ne zmore ko združiš liste.

Če je tako, ti ostane samo predlog JK. Imaš ločene zvezke tako kot do sedaj, povzetek narediš pa v novem zvezku, vse imaš v istem direktoriju (zaradi povezav med zvezki) ki ga potem lahko tudi talaš okoli.

Oziroma si faca, podatke prevežeš v access, narediš vstopno masko (za spreminjanje podatkov) in za koristnike pripraviš poročilo, ki ga prožijo po potrebi, vse zapakiraš v izvršljivo datoteko in imaš "aplikacijo", ki jo spet brez jajcanja s povezavami med datotekami talaš okrog
cheer.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Veš kaj sem naredil. Kopiral sem sheet po sheet in vmes shranjeval. Prišel sem do enega samcatega sheeta, ki je delala težave. ko sem ga kopiral v skupen fajl, mi je podrlo vse in ni hotelo shraniti. Sem probal 3x. Potem sem skopiral najprej vse ostale sheete, shranil...in skopiral še problematičnega in sedaj dela. Nič jasno.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Kakšen čuden makro? Sicer pa je to WIN realnost (nepojasnjeni in nelogični dogodki in napake) ....

Fino da zdaj dela.