Mercedes B 2018 - slovenski meniji?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Za poznavalce mečk butasto vprašanje, za mene nevedneža pač ne:
- ali ima Mercedes B klasa možnost nastavitve slovenskega menija v Audio 20 enoti, oz. če ne ali je možno nastaviti vsaj slovensko vodenje v Garmin Map Pilotu?

Nekje sem zasledil, da naj bi bilo možno na servisu če ni v osnovi naloženo.

Kako pa je sploh s posodobitvijo navigacije (razen uradne verzije)?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Čudno, Alter vse ve, pa ni nobenega odgovora.

No pa sem sam naredil domačo nalogo s pomočjo navi guruja in za konec še obiskal MB salon v MB.

Mercedes Benz ne hebe 5% slovenščine - so mi rekli, da hočejo za vsak sistem 150.000€ za prevod.
Najbolj čudno mi je da ima Garmin že XY let vodenje v slovenščini, pa tega ne morejo prenest v mercedesov sistem. :(

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kar se tiče posodobitev navigacije - prenesi si mercedes download manager in ko boš vstavil kartico, ti bo ponudilo posodobitve (če že nimaš najnovejše). Kolikor vem so nadgradnje zastonj, seveda pa mora biti kartica original* in poročena za avtomobilom, sicer ti je DLM ne bo prepoznal.

*na original servisu so cene cca 700€, na ebayu 50-60€

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
žlahtnik je šel v podobno kalvarijo sposodobitvami...potem je hotel imet apple car play itd...na koncu je na ebayu kupil najnovejšo SD kartico s posodobitvijo navija in ima zdaj nove karte...slovenskega vodenja nima. In je srečen.

Daj si ga v nemščino, da bo pristna izkušnja. (sem to omenil ženi, takoj en teden na roke,sprve.)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
V bistvu bi morala bit posodobitev še brezplačna - dobrega pol leta star avto.

Od menijev v SLO smo se že poslovili, od vodenja pa še ne čisto, bomo probali malo čarat pa heckat,... ;)

Moja je rekla da pol pa naj Đorđ Kluni vodi v angleščini pa bo zadovoljena. :)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Če imaš slovensko vodenje može. :cool:

Ima skrajno idiotiš to narejeno - jezik sistema določi jezik vodenja - ni tu nobene izbire in angleško vodenje je katastrofa od izgovorjave, tako, da sva dala dala lepo nazaj na nemščino. Je res, da reče ULIKAAA (ulica) ampak bomo preživeli. Bi jim bilo zanimivo rečt da je pravilno lulika - ker cesta pa izgovorijo skoraj hoh slovensko. ;)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Imam "fabriško" verzijo, tako da je funkcionalnost itak identična tvoji obstoječi, tak da iz tega vidika nebi nič profitiral. Če imaš slovenski voice file od kakšnega garmina se lahko poigraš in ta voice file lahko skopiraš v VOICE mapo na Map pilot kartico, in dodaš v voice_param.xml vrstico:

<VoiceFile name="Slovenscina__.vpm" thres="00.0" ratio="00.0" rate="44100" />

shraniš spremembo in probaš v avtu. Seveda preden karkoli spreminjaš na kartici, obvezno backup.

edit: aja, če ne moreš posebej spreminjat jezik vodenja, potem ga lahko sfintiraš, tako da slovenski voice file preimenuješ v angleškega. V tem primeru potem niti ne rabiš spreminjat xml. V teoriji bi moralo to špilat :)

• Všeč mi je
Reactions: McGiver