Mercator WTF

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Kje je haklc, da v El Grande Mercatorju deset dag mortadele zavijejo v papir velikosti A4?

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
A je to prevelik papir ali premajhen?
Če je prvo gre za radodarnost, če je drugo gre pa za ekološko osveščenost
wink-1.gif
.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Ne vem, kaj misliš?
Kupiš 10 dag salame, iz trgovine nosiš pa kot da si kupil fascikel.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Zato ker mortadela naj se ne bi prevec zvijala, mora biti zlozena na papir v celoti, nič prepognjena.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Mortadelo sem dal kot primer. Tudi kupček par dag kakšne suhe salame zavijejo s tisto mašino, ki zlepi papir skupaj, porabijo pa seveda eno tono brezvezne embalaže.
bonk.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
To delajo tudi pri nas. Najprej naložijo rezince na manjši papir, potem pa vse skupaj zavijejo še v A4 format. Maš pol več papirja kot pa mortadele.
rolleyes-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... simpl je, prodajalkam se ne da selotejpat pa zlagat, pa še verjetno imajo navodila, kako naj bi pakiral
rolleyes-1.gif

Se mi je pa že zgodilo da so mi uspeli lepo normalno kupček zalepit, brez tiste plahte papirja
grin1.gif

(samo kaj, ko tudi suho salamo na četrt kvadratnega metra nameče tista avtomatska mašina. Saj ne da ne zgleda lepo, samo zasede pa ohoho enega prostora
tongue-1.gif
)

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Kako se ti, da s takimi stvarmi ukvarjat.....pa še vplivat na njih ne more...oni že vejo verjetno zakaj in kako....tak, da si ti ne rabiš glave lupat....

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Mortadelo sem dal kot primer. Tudi kupček par dag kakšne suhe salame zavijejo s tisto mašino, ki zlepi papir skupaj, porabijo pa seveda eno tono brezvezne embalaže.
bonk.gif

Na vidiš kje je fora?
Papir prodajajo po 15 Eur kilo, toliko kot stane salama. Zelo donosen posel. Veš koliko je to zaslužka pri eni toni papirja?

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Pred prvim da - jem ni vejice
evil.gif

Sej se mi ne da ubadat s tem, samo vprašal sem ljudi, kaj mislijo o tem, da se za tako neumnost porabljajo enormne količine nepotrebne embalaže. Mogoče sem si potihem želel, da je tu kdo iz najboljšega soseda, da bi nam vsem skupaj razkril to spremembo pri tako banalni stvari, kot je zavijanje salame. Dec ol.

Drugače si pa res ne belim glave s tem. Hvala za skrb
zmaga.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
shocked-1.gif

Meni je pa všeč, da je pač tko, ornk zavit, ne pa da je tko da ko zavitek odpreš, da skor vse vn pade... Sm pa mela zanč primer, da sm čakala na delikatesi petnajst minut za trideset dek sira in petindvajset dek ogrske...Nesposobna prodajalka je iskala najprej sir, potem je iskala prijemalko za sir, ozirala se je za nožem, nakar je strgala papir v katerga je hotla zavit, pustmo to da je blo sira pol kile namest 30 dag, sir je bil katastrofalno zavit v premalo papirja in na narobni strani (voščena stran je bla zunaj), podobna zgodba se je odvila še pri salami... Vmes sem tekala po trgovini in dala v voziček vse kar sem nameravala nakupit, tačas sem pa le dočakala da se je drama odvila..
rolleyes-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik scott pravi:
Na vidiš kje je fora?
Papir prodajajo po 15 Eur kilo, toliko kot stane salama. Zelo donosen posel. Veš koliko je to zaslužka pri eni toni papirja?

Tista plahta papirja se ne tehta. Na tehtnici maš glih en toliko papirja, kot v sparu, tušu,...
tongue-1.gif

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Jaz upam, da se bo trend "zelenosti" podjetij razbohotil tudi v Sloveniji, in da bodo proizvajalci i prodajalci začeli ponujat okolju prijazno in samo nujno potrebno embalažo.
Ampak, jaz sem utopist.... mogoče se to ne bo nikoli zgodilo, saj zaenkrat še vedno delajo pol litra jogurta v plastenki
smile-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
... ah razvajena mladina .....
priden.gif

kje so cajti ko je bla mortadela samo ena, pa še to ti je trgovka nametala na en kupček od 5 cm, ko si je 15 dag naročil ....
nahrung002.gif

LP

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Pred prvim da - jem ni vejice
evil.gif

Sej se mi ne da ubadat s tem, samo vprašal sem ljudi, kaj mislijo o tem, da se za tako neumnost porabljajo enormne količine nepotrebne embalaže. Mogoče sem si potihem želel, da je tu kdo iz najboljšega soseda, da bi nam vsem skupaj razkril to spremembo pri tako banalni stvari, kot je zavijanje salame. Dec ol.

Drugače si pa res ne belim glave s tem. Hvala za skrb
zmaga.gif

Ma zaj pa zanalačš več nobene vejice ne nardim.....pač ne pazim kak napišem ker se mi hebe... so what

Eh saj mogoče sem te v prejšnem postu preveč napadel, ampak sem ti mislil povedat, da verjetno njihove "bistre" glavce že vejo kaj delajo....ker klko je meni jasno tile "oderuhi" točno dobro vejo kako je definiran pojem racionalizacije...