Menjava zadnjega lonca - garancija

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Lani sem šel menjat zadnji lonec, ki je prišel skupaj s kromiranim izpuhom. Po manj kot enem letu je ta kromirani del precej rjav... ima kakšen smisel uveljavljati garancijo?

Sem v dilemi - po eni strani je lonec ok in garancija je načeloma na lonec, po drugi strani pa se mi še ni zgodilo, da bi kromirani izpuh rjavel že po enem letu in pač ne izgleda lepo.

Mnenja?
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Odvisno od stopnje tečnobe kupca (garancija je verjetno na prerjavenje?), čeprav boš moral biti že kar fajn ven iz gaussa
smile-1.gif

Se pa strinjam, da ne izgleda za nikamor...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ma, na enem prejšnjem avtu sem dobil gor že nastavek (=ni bil nov), ga vozil dve leti in prodal, pa ni bilo nobene pikice rje.
tongue-1.gif

Ne smatram se za koleričnega človeka, zato tudi ne mislim pretirano težiti. Bom pa šel tja in se poskusil dogovoriti, da mi magari odrežejo tisti nastavek dol in našvasajo navadno cev.

Me je zanimala kakšna je poslovna praksa, pa vidim da kaj dosti očitno ne bom izvedel. Vseeno hvala za reply.
smile-1.gif

Za garancijo piše samo, da je 12 mesecev, ampak po moji logiki gre za prerjavenje, ker lonec pač še vedno opravlja svojo funkcijo... samo na malo neestetski način.
grin1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Epilog, če slučajno koga zanima: sem šel do Cuglja v Bitnjah, kjer sem kupil in montiral lonec, pa so mi rekli, da je že znana zgodba, da 'originalni' nastavki na loncih začnejo (pre)zgodaj rjaveti. Potem so mi z eno pasto obrisali kromirani nastavek in se sedaj rje ne vidi skoraj nič več. Računali mi niso nič.

Lepa beseda lepo mesto najde, dobri servisi pa veliko strank.
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
To sem tudi jaz delal na wartburgu, ki je imel kromirane odbijače
smile-1.gif
. Pasta mislim, da se je imenovala Purol. Do prve soli na cesti bo držalo.

Podobne teme