Menjava vzmeti

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pred časom sem v bmw ja vgradil eibach pro kit vzmeti in avto se je še dodatno znišal spredaj za 3cm. Ceste so med tem časom postale katastrofalne in se že skoraj težko vozim na enih odsekih. Stare sicer originalne sem pospravil . Zdaj pa bi dal spredaj originalne zadaj pa bi pustil te eibach, ker zadaj ni skoraj nobene spremembe. Po moji logiki bi to šlo kaj pa rečejo strokovnjaki? Zadnjih pa ne morem dati originalne, ker sta obe bile malo počeni!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
pred časom sem v bmw ja vgradil eibach pro kit vzmeti in avto se je še dodatno znišal spredaj za 3cm. Ceste so med tem časom postale katastrofalne in se že skoraj težko vozim na enih odsekih. Stare sicer originalne sem pospravil . Zdaj pa bi dal spredaj originalne zadaj pa bi pustil te eibach, ker zadaj ni skoraj nobene spremembe. Po moji logiki bi to šlo kaj pa rečejo strokovnjaki? Zadnjih pa ne morem dati originalne, ker sta obe bile malo počeni!

Če ne drugega trdota ni ista in avto zna čudno poskakovati. Pa tudi dvomim da je spredaj avto nižji za 3cm zadaj pa nič!
rolleyes-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pusti pri miru in nekaj naredi z amortizerji da bo lepo požiralo
smirk-1.gif
Nižji fedri+stock amortizerji (ki imajo preveč hoda) lahko poslabšajo situacijo (ni pa spet nujno). Zadeva lahko plava čez neravnine oz zabija ob slabi cesti

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Zanima me kje se lahko opravi kakšen ugoden test amortizerjev in fedrov, ker se mi zdi da je avto malenkost "počepnil" zadaj? Ali treba to mehaniku peljat, da pogleda?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mislš Dolinar zravn Potokarja k dele prodaja??Ja tak test, da vsak pušča
bonk.gif
bejš stran.

BTW: preveri na AMZS strani, ni hudič da nimajo testov za te zadeve, brez da treba amortizerje dol dajat pa na "mizi" testirat..

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
AMZS ima test amortizerjev ...

Jaz sem šel že preverit amortizerje na Freelanderju in oče na ZX-u ...

In se vidi takoj kako je če so OK al pa če so uničeni ...

Sam ne me prašat za ceno ... Vi pa velik ...

Pa takoj ti nardijo brez čakanja ...