menjava ventilatorja pri HP ProBook 4510 s

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
Problem je sledeč...že od nakupa notesnika mi gre na živce preglasen ventilator,ki ob malo večji obremenitvi začne tudi malo piskati.
Se da ta ventilator zamenjati z boljšim in tišjim.....ker tudi čiščenje z zrakom ni ne vem koliko pomagalo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Za tvoj model bo 100% zanesljiv odgovor poznal samo nekdo, ki ga je razdrl ali poblize pogledal navodila za deomntazo (ce je notri napisana dimenzija ventilatorja), ampak bom tvegal odgovor in rekel, da ne - po mojih izkusnjah so v prenosnikih cudni ozki ventilatorji, kakrsnih ne najdes drugje v racunalnikih in torej tudi zamenjav nimas kje kupiti ... razen seveda pri proizvajalcu, zamenjava za identicni del.

Moj nasvet: glede na to, da gre za nov prenosnik, nima kaj piskati. Servis naj se pobriga za to, da bo deloval normalno. Servis ti bo to (pod garancijo) tudi precej raje naredil, kot ce bi slo za tvoje povprasevanje ce se da popraviti, ker dobijo stvari na garancijo zanesljivo placane, ce je le utemeljen zahtevek (kar ti bodo povedali takoj, ko bos pojamral v cem je tezava).

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
popravek: prenosnik ni nov ampak je kar star model in predvidevam, da je že izven garancije. Sem že razstavil nekaj teh modelov in povsod je bila težava pregrevanje, najprej predlagam da ga sčistiš fizično, ne z zrakom od zunaj in zamenjaš termalno pasto. Potem boš videl da ventilator en bo delal na polnih obratih.

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
tud sam sem se nagibal k temu da ga ščistim od znotraj.....samo mal cvikam ker notesnika še nisem razstavljal.......dobr video na youtube kaže na to, da ni zakomplicirano raztavit in očistit ventilator...kako pa zamenjaš termalno past0? in kje jo je najbolje kupit???

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Najboljša termalna pasta je : Termalna pasta akasa sive barve noter .Očistiš procesor s palčko za ušesa in namažeš z novo .Kupiš v vsaki trgovini za računalniško opremo .

Nazadnje urejeno: