Menjava TVja in priklop na obstoječo anteno

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Torej, sem v rovtah, furam navaden tv in strešno anteno.

Zasledil sem info, da lahko lovim nov signal kar na obstoječo anteno - drži ?

Torej samo kupim nov tv, lcd z DVB-T mpeg4 in kaj, zadeva ima isti priključek za anteno kot stara jajca ? Samo uštekam in je to to ? Ker vmesnih škatlic z gnilimi daljinci ne maram.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Če boš kupil tv, ki podpira digitalno tv, potem samo navadno staro anteno vštekaš not, daš iskanje kanalov, in je to to. Kanale nato premikaš z daljincem od novega tv-ja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Super, potem grem pa kar v shoping.
smile-1.gif
5*

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Torej, sem v rovtah, furam navaden tv in strešno anteno.

Zasledil sem info, da lahko lovim nov signal kar na obstoječo anteno - drži ?

Nihce ni omenil, da tole sicer drzi, ampak glede na to, da si eksplicitno omenil, da je lokacija zelo zakotna, obstaja moznost, da ste analogni signal sprejemali s katerega od lokalnih pretvornikov, ki se ne prenasajo DVB-T. Torej: zadeva seveda v teoriji deluje, a le, ce imas "viden" oddajnik s tega spiska. Eventuelno bodo morali pokriti prakticno celo drzavo, za danes ti pa tukaj nihce od nas ne more zagotoviti, da je tudi tvoja luknja ze pokrita.

So pa moje izkusnje take, da tam, kjer je analogni sprejem iz velikega oddajnika precej kilav, DVB-T deluje brez kakrsnegakoli problema.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne, v tako hudih rovtah pa spet nisem.
smile-1.gif

Zdaj moram samo še en simpl videorekorder za španijade najti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
vse je relativno ... dovolj je, da si "v senci" kaksnega strmega hriba v blizini, par sto metrov stran pa dela brez problemov.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Moja izkušnj z Istro (malo naprej od Novega grada) je taka, da analogni signal slo1 je, slo 2 le če je oblačno ali dež. Digitalnega signala pa ni.