Menjava sprednjih zvočnikov

Vegeta

Pripravnik
12. maj 2014
43
0
6
Zadeva je sledeča.
V sprednjih vratih mi en zvočnik "hrešči" in, ker to pač ne gre sem odprl in našel orginalne 6.5" zvočnike oz. 16ke
Gre za sedana, ima tudi zadaj zvočnike na polici ampak prvo bi zamenjal spredaj.
Vzel bi 2 sistemske.
Kaj priporočate in na kaj moram biti pozoren!
Lahko mi svetujete tudi glede kombinacije spredaj + zadaj
zmaga.gif

Hvala.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Kaj bo poganjalo te zvočnike, original radio ali posebaj ojačevalec. Če jih boš poganjal z original radiem išči takšne z visoko dB občutljivostjo tam idealno nad 90 dBm, saj bodo ti zvočniki pri niski W moči zelo glasni.
Priporočam ti Pioneer, jaz sem montiral v ford mondeo mk4 TS-H 1703, na sony original radio, zadeva razbija ko nora, radio se da skoraj do konca odpret brez popačenja pa še suba skoraj ne rabi. 4 x 17cm zvočniki dajo soliden bass.

lp bluub

Vegeta

Pripravnik
12. maj 2014
43
0
6
Zadevo bo gnal ALPINE CDA-9884, brez ojačevalca.
Se pravi: spredaj 2 v vratih in zadaj 2 na polici. Za polico bi kr naredil adapter za dva 3-sistemska ovalca.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na prejšnjem sem imel spredaj JBL Power, zadaj Hertz ovalce (okrogli zaradi oblike police niso šli), ni bilo nobene potrebe po ojačevalcu. Sicer pa kot ti je napisal bluub - poglej, da je občutljivost čim večja. Poleg Pioneerjev ti priporočam JBL, tudi kak Sony Xplod zna bit dober.

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Za zadaj pozabi na ovalce (nimajo smisla). Raje € nameni za damping material in podampiraj vrata, kot se zagre, ter en spodoben ločen 2 way spredaj. Pa razmisli, če bi dodal en 4 ali 2 kanalni ojačevalec !