Menjava službe, po tednu na borzo...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Mene zanima ali mi na "sončni " pripadajo vse pravice do nadomestila če grem v drugo firmo le ta pa me po tednu dni da na sončno...
V principu je tako da me trenutni delodajalec nekako nima namena dat na borzo kot tehnološki višek, zato bi sam šel v drugo firmo od koder bi pa šel na borzo.....
Aja delovne dobe preko dvajset let neprekinjeno

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ja ti priprada sam v novem podjetju moraš bit 1 mesec s tem, da skleneš pogodbo za določen čas in te odslovi iz pač kriznih razlogov.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Ja ti priprada sam v novem podjetju moraš bit 1 mesec s tem, da skleneš pogodbo za določen čas in te odslovi iz pač kriznih razlogov.

Zdaj mi pa še najdite rešitev, če imam zraven še "popoldanski" s.p.

Pravijo, da se moram v primeru izgube primarne službe avtomatsko zaposliti na svojem s.p.
frown-1.gif
jst bi pa vseeno izkoristil kar mi "pripada".... potem pa se zaposlil na svojem....

Bo verjetno treba d.o.o. nardit in prej s.p. zapreti....

ideje?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zakaj hočeš pa ravno kot višek na borzo, saj zadošča če te enostavno odpusti.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Zaradi nadomestila..... Sem že zapustil ladjo, v ponedeljek imam še plačan dopust. Ko sem mu predlagal da me da ven , je jasno povedal da tega ne bo naredil, morda zato ker me je rabil. Bil pa je korekten kar ni bilo vedno pravilo, raje prej izjema kot pravilo.
je pa res da sem bil korekten tudi sam ....
Sedaj pa še eno vprašanje... Če menekdo zaposli za določen čas in me po tednu "odpusti" ali je to dovolj za odhod na plačano "sončno" ali mora biti cel mesec ? Nekako se mi zdi škoda denarja in bi plačal čim manj......

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
No saj po eni strani ga razumem, folk najprej prosi daj me ven, pol bi te pa tožil čez nekaj časa in dosegel vse plače za nazaj, kao da je bil nepravilno odpuščen. Možno samo v Sloveniji.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
kako pa je s tem, če si zdaj recimo zaposljen 10+ let, daš odpoved in te zaposli drugi. Pri njemu je pa pogodba za določen čas 1 mesec. A to gre "skoz" da dobiš nadomestilo? ali te mora drugi obvezno iz "kriznih" razlogov odpustiti?
Ali pa druga stvar lahko ti da poskusno 1 mesec in se pač ne obneseš.

Hvala

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.700
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Tudi, če si lastnik d.o.o. ne moreš na borzo.
Sem pred dobrim letom od kolegice "prevzel" eno tako podjetje, da je šla lahko na borzo.

Mogoče veš pri koliko % lastništvu d.o.o. - ja ne moreš na borzo?
V kolikor je vseeno, potem dejansko ne more na borzo nihče, ki ima v lasti vsaj eno delnico katerekoli firme.