menjava servo mehanizma - vzrok?

srnca

Zelenc'
28. jul 2015
2
0
1
Pozdravljeni

zanima me kaj bi bil lahko vzrok, da je potrebno zamenjati celoten servo mehanizem.
Šlo je pa tako: ropotanje pri obračanju volana, olje je spustilo, avtovleka, zamenjava celotnega servo mehanizma. Vozilo staro 7 let, redno servisirano pri pooblaščenem serviserju.

Hvala in lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Slaba kakovost prvovgradnega dela. Tudi novi del bo čez 7 let 90% zanič.

Problem vseh znamk po vrsti v zadnjih let, tudi bolj "premijskih".

So se te usmilili s kaj kulance? Koliko $$$?

Btw., kateri avto?
tongue-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.081
1.035
113
ropota oz. lahko "žvižga" tudi preden jk aj pokvarjeno , v kolikor je premalo olja......to pa lahko vodi do okvare pumpe....
Ker se ta tekočina ponavadi ne menja , je tud vprašanje kolikokrat jo kontrolirajo(nivo).

srnca

Zelenc'
28. jul 2015
2
0
1
Zdravo

nismo še tako daleč, da bi zahtevali, zato me malo zanima kaj napisati

znamko bi pa raje zase zadržala, da se ne bom izdala, vseeno mislim, da se to redko zgodi ;-)

Samo ne verjamem, da bi bilo to kar na splošno po nekaj letih 90% zanič, kot si napisal "tony". To bi pomenilo, da bi se pri vseh avtih to menjalo, pa še nisem slišala, da bi to kdo menjal.

Hvala zaenkrat, malo mi je že več jasno :)

lp

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Glej, ni nujno, da se menja celoten sklop, ce je spustilo olje. Ampak, to je pa stvar servisa, ker njim je najlazje in ekonomicno, ce tako recejo in naredijo. Ce pa bos dal kaksnemu drugemu v vpogled , bo pa mogoce samo menjava cevi, tesnila..ipd., kar je tudi najpogosteje.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Na avtu cca 10 let nazaj sem moral menjati volansko letev, so spustila tesnila na obeh straneh. Vzrok sem ugotovil šele čez nekaj časa, imenoval se je žena. Ko so bila kolesa že zasukana do skrajne pozicije, je bilo treba volan še kar naprej tiščati do konca in naprej...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
V čem je pa fora da ne napišeš znamke? Nekaj je crknilo...dejstvo.

Rajši pojdi še po kako mnenje do drugega mehanika. Zna biti to problem.

(Pa če je novejši avto je itak že električni servo...tam je pa kriza s popravili)

corsol

Guru
11. mar 2010
3.081
1.035
113
7 let je starost ko se tudi kulance počas končajo....sploh če se ne gre za nek splošno poznan problem.....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
če še nisi slišala, še ne pomeni, da se ne menja oz. da ne crkne
v kolikor je prišlo do vdora vode v servo mehanizem in do nagriženosti materiala zobate volanske letve, potem se brez komplet menjave letve zadeva ne da sanirati

izvedensko mnenje po ogledu letve lahko poda:
http://www.servo-com.si/
ni pa to merodajno v primeru pritožbe, pomeni, v kolikor te zanima zaradi nepriznavanja garancije, si boš morala omisliti pooblaščenega sodnega izvedenca

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik srnca pravi:
Zdravo

nismo še tako daleč, da bi zahtevali, zato me malo zanima kaj napisati

znamko bi pa raje zase zadržala, da se ne bom izdala, vseeno mislim, da se to redko zgodi ;-)

Samo ne verjamem, da bi bilo to kar na splošno po nekaj letih 90% zanič, kot si napisal "tony". To bi pomenilo, da bi se pri vseh avtih to menjalo, pa še nisem slišala, da bi to kdo menjal.

Hvala zaenkrat, malo mi je že več jasno :)

lp

Daj ne seri, imej jajca, in lepo napiši, na primer:

zaje6ava me volanska letev na bemflu
evil.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik srnca pravi:

Šlo je pa tako: ropotanje pri obračanju volana, olje je spustilo, avtovleka, zamenjava celotnega servo mehanizma.

Jaooo ženske,kako to poenostavite
17758-icon_confused.gif

Hudič je pri teh mehanskih okvarah ponavadi v podrobnostih! Zato napiši bolj točno potek dogodkov,da ti lahko folk svetuje!!
- ropotanje pri obračanju volana se je začelo kdaj? 3 minute ali pol leta pred okvaro komplet sistema? In se je vmes nalivalo olje,ali se je kar vozilo s takim ropotajočim volanom? Je olje spuščalo počasi,da se je dalo še dolivati,ali je na hitro spustilo v eni minuti do konca?

(sem imel primer pri Mondeu,da je začelo spuščati olje na servo črpalki,recimo pol dcl na dan,tako da se je dalo dolivati in je črpalka normalno delala.je pa vseeno cel sistem spuščal čudne zvoke. Servo olje se je penilo od zraka,ki ga je potegnila črpalka med delovanjem. Na servo-com sem šel kupit obnovljeno črpalko - 120 eur - in mehanik mi jo je zemenjal,je delalo bp vse skupaj. Če bi pa preveč čakal s popravilom,bi šla pa lahko še servo letev)

Nazadnje urejeno: