Menjava prestav/zobnikov na kolesu (nakup opreme)

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Na kolesu bi rad zamenjal prestave, zobnike, gonilke. Zanima me kaksno opremo naj dam gor. Celotnega kolesa ne mislim kupovat, ker mi zdajsnji okvir povsem odgovarja. Zavore pustim taksne kot so. Trenutna oprema je Shimano Tourney 21 prestav.

Ker bom zamenjal vse, kar se pogonskega dela tice, tudi kaksne ponudbe nebi bile odvec (prosim brez povezav do tujih prodajalcev).

Malo sem gledal in bi bilo verjetno najbolje Alivio ali Deore. Kolo je gorsko, vendar bom dosti uporabljal tudi na cesti, zato bi rad cimvec prestav. Torej 3x9 ali 3x10.

Zamenjal bom tudi lezaj gonilke. Ali moram ob menjavi zadnjega zobnika zamenjati tudi pesto ali lahko ostane prvotno?

Hvala za nasvete.

P.S.: opremo bom montiral sam, zato ne potrebujem cenikov serviserjev.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik hinko pravi:
Zamenjal bom tudi lezaj gonilke. Ali moram ob menjavi zadnjega zobnika zamenjati tudi pesto ali lahko ostane prvotno?

Pesto lahko ostane isto. Ker pa bos imel ze zobnike snete predlagam da odpres tudi "račno" (mehanizem v pestu), ocistis in podmazes.

Kar se pogona tice pa ti zal ne znam ustrezno svetovati..

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.880
113
Če je imel zdaj 7 redno kaseto na to račno ne bo šla 9 ali 10 redna. Se pravi menjat tudi račno ali v najslabšem primeru tudi pesto.