Menjava parketa - estrih?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.611
4.564
113
50
Na sončni strani ALP
Oj...

Približuje se čas obnove objekta in dokler je prazen bomo menjali parket. Zanima me ali je nujno ponovno polaganje estriha?
Objekt je letnik 1964 in parket še ni bil menjan. Objekt je v celoti podkleten in ko hodiš po parketu se ne sliši "šklopotanja".

Je smiselno štemanje starega estriha oz. kako videti, da je tlak še OK?
Verjetno je tudi opcija, da pustim parket pri miru in čez položim novega (polagal se bo gotovi parket)?

Ogrevanje bo/je klasično brez talnega. Glede izolacije je tudi varianta, da se v kleti na strop napopa stiropor.

Vsaka informacija je dobrodošla.
zmaga.gif

lp.-

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
če je stari parket še ok, da ne odstopa in je raven polagaj novga preko.
če ni 100% raven ne polagaj novega

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri meni so samo grobo prebrusili parket ter zaflikali par lukenj, nato pa so čez zalimali nov parket, to zelo poceni in pohitri vseskupaj. Parketar oceni, ali je stari parket dovolj dober ali ne.
V ostalih prostorih, kjer so bile vinas plošče (kako je to grdo ...) pa so bile odstranjene, stari estrih grobo prebrušen, gor še nekaj izravnalne mase, da se je ujela prava višina in tako imam enoten parket brez dilatacij in pragov po celem stanovanju.
Kakorkoli, jaz sem odločitev prepustil izkušenemu parketarju. Pa moj stari parket ni bil 100% raven in tudi novi ni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Približuje se čas obnove objekta

Kaj je za vas prenova objekta?

Minimalno kar bibilo potrebo pri takem objektu (Ob dejstvud a imate parket..torej je delno bivalni) bi bilo treba urediti izolacijo..kar pa za sabo potegne malo več kot menjavo parketa.

Ta parket je lepljen na smolo..tako da gre enostavno dol. Le prebrusit je potrebno površino.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.611
4.564
113
50
Na sončni strani ALP
Obnova bo šla "od znotraj ven".
smirk-1.gif

Najprej se bo uredila notranjost, da bo primerno za bivanje, v drugi fazi pa zunanjost - okna, fasada.

Za parket pa bomo videli. Ker ne ropota, se bo šlo verjetno v polaganje novega preko starega. Bo mojster ocenil kaj je najboljše.
Pač sprašujem, ker se prvič srečujem s takšnim "projektom" in da lahko v naprej predvidimo stroške in potreben čas za obnovo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ne mislim vrstni red zunaj/znotraj

Pri meni je bila tako nekako (za primerjavo): Izštemat ven ploščice in beton. Poglobitev, nasutje peska, podložni beton, HI, toplotna izolacija, talno, estrih, ploščice.

Naštemanega cca. 30 kubikov materiala.

Ploščice/parket v tej zgodbi sploh niso omembe vredne.

To kar ti pišeš je malo osvežitev izgleda prostorov.
wink-1.gif