Menjava ohisja pri Nokiji N95

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Rad bi imel kvalitetno, podobno originalu (da ne skripa, odpada barva,...)

preprosto kupi orginal.
Drugi so ponaredki( škripa,odpada barva,..)

orginal te pride okoli 50-70€ Lahko pa tudi manj, če poznaš nekoga ,ki pozna koga....

Nazadnje urejeno:

alYO

Zelenc'
9. avg 2007
21
0
1
Zal ne poznam nikogar, ki bi poznal koga....
wink-1.gif

Poznas ti mogoce ? Uslugo sigurno vrnem
nahrung002.gif

lp!
A

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kje pa se da dobiti originalo ohisje za 50€? ... Kolikor jaz vem, je na uradnem servisu cena skoraj 80€... pa se delo zraven
smile-1.gif
...

Ce bi bilo 50€ celoten strosek, bi se se odlocil za kaj takega, tako pa bo ostala kar taka kot je... So pa ocitno ohisja pri N seriji zelo slaba... ze pri N73 je bil podoben problem, in sedaj pri N95 isto... Telefon je bil vedno nosen v torbici... pa izgleda zadnji del takole:

_47a8a4d1e7288.jpg
_47a8a4d26e817.jpg

Pri Nokii N73 je bilo podobno... in ko sem jo prodal, mi je kolega rekel, kaj da sem delal z njo, da je taka... je dal menjat ohisje, placal za to dobrih 70€, cez nekaj mesecev je pa njegova bila enaka kot prej... s tem, da je bila nosena v drugi torbici, tako, da to ne more problem... tako kot so rekli na servisu...

Za primerjavo... sprednji del ohisja moje Nokie N95 je tak kot nov... brez prask... prav tako ekran...

_47a8a4d0c2c0a.jpg

N-serija je sicer tehnolosko odlicna, zal pa so izbrani materiali ohisja pod vsako kritiko... Tudi Noki N82 verjetno ne bo kaj dosti boljse... sicer ima drugacen material, se mi pa zdi, da bo svetleci lahk cez nekaj mesecev poln drobnih praskic
smile-1.gif
...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Simpl, ko pasulj je zamenjat ohisje..

Prvo snames zadnji del. In sicer "odšponaš" desni del ohisja, tam, ko so knofi za kamero in pa volume. Al z nohtom ali pa z enim plasticnim cimtanjsim orodjem. Ga snames dol.

Spodaj pri mikrofonu sta 2 torx6 sraufka, zgoraj pri power knofu prav tako. Preprosto zamenjas stvar, edino mikrofona jaz nisem menjal, ker sem se bal, da ga ne bom vec usposobil.

Sprednjo ploscico odmontiras na spodnji strani, tako da odpres slider, naprej gor in potem odsraufas in potem se dol [da se vidijo tisti media knofi - play, stop...]. Za ta podvig [da odsraufas] rabis torx5 izvijac. Potem, ko to naredis moras zatlaciti nekaj tankega med ploscico in na hrbtni del sliderja. V sredini je nek zatic. Snames, pazis, da ti ekran ne pade po tleh in zamenjas.

Tipkovnico tudi simpl zamenjas, vtaknes nekaj cimtanjsega in mehkejsega cisto spodaj, kjer je fugica, malo nakrenes in gre tipkovnica stran..

Ce ti kaj ni jasno, pa vprasaj..

OOTBOXZY

Pripravnik
23. sep 2007
68
0
6
Zakaj menjati ohisje? Pojdi na prvo pumpo in si kupi sprej zeljene barve, snemi ohisje dol in ga pobarvaj.