Menjava ohišja E72 in garancija

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na svoji E72 bi zamenjal sprednji del ohišja - se to šteje kot kršitev garancije? Odvit je treba samo dva vijaka, torej po moje ne gre za nek poseg v notranjost telefona.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
mislem da ja, kot kršitev garancije se šteje tudi vsakršno nestrokovno poseganje v aparat, tko da ni glih pametno šart po njem
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A to je zato, da ti lahko mastno zaračunajo menjavo ohišja, medtem ko lahko sprednjo plato kupiš za 6€ ebayu in doma zamenjaš v minuti?

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
To bo šele veselje! Za 6€ ne boš kupil originalnega sprednjega dela ampak slab ponaredek in naredil boš sranje sebi... Telerayu pa nov zaslužek. Pokliči na Teleray in se še preden narediš-uničiš telefon pozanimi koliko stane originalno ohišje z menjavo.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ohišja na eBayu, za par E, so izdelana zelo lepo, točno, skratka, ko ga dobiš si upravičeno zadovoljen.
Tudi pri montaži ni težav, nalega točno, luknje se pokrivajo, zaskočke tudi, prav tako navoji popolnoma odgovarjajo.

Ko se začetna evfotija ob uspeli menjavi in zadovoljstvo ob spoznanju, da si pravi strokovnjak poležeta, ugotoviš, da plastika škripa, se čudno upogiba, da občutek ob uporabi ni več enak kot prej.

Takrat ti postane žal, da nisi plačal tistih 40E več za original in hitiš na Bolho oddajat oglas, da prodajaš aparat, brez praske, kot nov .... in upaš, da kupec ne bo (še pred nakupom) ugotovil, kje ga hočeš na...

Pri naslednji menjavi napake ne ponoviš več, razen, če je aparat namenjen prodaji.

LP

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Hvala za zelo slikovit odgovor
cheer.gif

South Park... to sem ti hotel povedati žal pa nisem tako dober pisec;-)

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Se opravičujem, ker bom malo zasmetila temo, ampak...
za svojo N E63 bi rada kupila belo ohišje in sem našla na Bolhi enega modela, ki to ima /komplet ohišje s tipkovnico vred, bele barve/, ceno pa ima 30€... je to OK cena ali ne? Gledala sem po netu ohišja za ta model Nokie, pa sem našla samo ali v rdeči ali črni oz. modri (moja je original modra) in je cena cca 14€, je pa res da brez tipkovnice. Prosim za komentarje... naj kupim ali ne? Lahko dam tudi link oglasa če mogoče kdo pozna... Hvala:)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zakaj se tolko obremenjuješ z garancijo? Kaj takega pa ma za crknit? Menjaj ohišje, pa čao.

Ce crkne ekran, je nov 20e, če mikrofon je 5€, če tipka za vklop 5€, tudi če mam garancijo raje dam sam popravit na moje stroške,
ker s telerejem kaj delat je isto kot s ciganom.

Razbijaš si glavo kot da mas 5G za 950€.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36

Brez zamere mX, ampak mislm da je on že rešil svoj "problem"....
wink-1.gif
jaz sem samo izkoristila njegovo temo za svoje vprašanje, njegov post je pa star že skoraj 2 meseca.

Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Se opravičujem, ker bom malo zasmetila temo, ampak...
za svojo N E63 bi rada kupila belo ohišje in sem našla na Bolhi enega modela, ki to ima /komplet ohišje s tipkovnico vred, bele barve/, ceno pa ima 30€... je to OK cena ali ne? Gledala sem po netu ohišja za ta model Nokie, pa sem našla samo ali v rdeči ali črni oz. modri (moja je original modra) in je cena cca 14€, je pa res da brez tipkovnice. Prosim za komentarje... naj kupim ali ne? Lahko dam tudi link oglasa če mogoče kdo pozna... Hvala:)

Torej?
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
30€ je po moje OK cena, razen če kdo nateguje ceno kitajskega ponaredka. Ko sem iskal za E72 so bili ponaredki okoli 15€, genuine pa od 30€ naprej (če so res bili genuine). Mogoče pa prodaja ohišje svojega telefona in si je sam kupil drugo barvo.

A prodajalec pa ni toliko blizu, da bi si šla ogledat?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Men je sumljivo edino to, da ima napisano "dobi se v vseh barvah"... se pravi če si zmislim violično, mi bo to priskrbel... Ma kaj pa vem, mogoče boljše da ostane tko kot je...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če to ohišje, ki ga imaš sedaj ni polomljeno in dobro "sedi" na aparatu pusti pri miru, ker potem bo samo slabše, sploh pa za ta denar dvomim da je komplet originalen. Kadar sem iskal za nokio original ohišja so bila kar dražja, ponaredki so pa tako tako, odvisno kako naletiš.