Menjava elektricnega stevca

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Elektro pravi: stevec menjamo na 12 let. Ali to pomeni, da dobis nov stevec ali samo drugega, ki je lahko rabljen in preverjen.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Elektro pravi: stevec menjamo na 12 let. Ali to pomeni, da dobis nov stevec ali samo drugega, ki je lahko rabljen in preverjen.
ž

ali je menjava stevca s strabni elektro extra placljiva?

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
ž

ali je menjava stevca s strabni elektro extra placljiva?

S strani elektra brezplacna

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Lahko dobiš še bolj starega.

Za menjavo ne plačaš nič.

Clovek bi pricakoval da dobis novega, digitalnega, ne pa letnik 96 z 40k kwh.

elektro se trudi menjati čim več v digitalne... Poraba z njimi kar naenkrat "poskoči" za precej opazen procent, ker so bolj natančni in računajo porabo iz toka in napetosti.

Tako da če imaš analognega si na boljšem
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Lahko dobiš še bolj starega.

Za menjavo ne plačaš nič.

Clovek bi pricakoval da dobis novega, digitalnega, ne pa letnik 96 z 40k kwh.

elektro se trudi menjati čim več v digitalne... Poraba z njimi kar naenkrat "poskoči" za precej opazen procent, ker so bolj natančni in računajo porabo iz toka in napetosti.

Tako da če imaš analognega si na boljšem
wink-1.gif

Ne najdem teme kjer je bilo to enkrat ze malo bolje razlozeno. Se kdo spmni teme.? Mislim da ue gatto tud nekaj pisal.
Imam ga v hisi.
Menjali bi ga ze pred nekaj meseci pa me ni bilo doma. Sem naslednji dan javil kontakt. Sedaj pa so mi poslali sms da bodo menjali enkrat v tem tednu. A ne morejo bolj natancno definirati. Naj vzamem cel teden dopusta?

Na kaj naj bom pozoren ob menjavi da ne bo poraba bistvena visja kot je sedaj.

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če ne boš menjal električnih porabnikov in ne boš spreminjal navad bo poraba ostala enaka. Torej kar brez strahu.

PS- če se je komu le zaradi menjave števca spremenila poraba je to lahko zgolj zaradi tega, ker je bil stari števec v okvari.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ce me ni doma, ne morejo menjat. Stevec je v zakljenjeni hisi. Zato so mi pred meseci tudi pustili obvestilo.
Cel teden jih pa ne mislim cakat doma.. Razen ce mi placajo njihovo urno postavko.
Stevec je l77, v hisi od leta 03.
Nekje so pisali neke fore/pasti ob menjavi stevca pa sem preletel letosnje debate na to temo oa ne najdem. Stanje sem popisal, oziroma naredil fotko stevca.
Vse ostalo ostane enako (moc varovalk.... 3x25). Bom videl ce bo kam zanihala poraba.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Stanje ti bodo tudi oni popisali. Spremeni se nič. Meni so ga menjali po treh ali štirih letih, ker se jim je zdela nizka poraba-vendar je ostala po menjavi enaka.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce me ni doma, ne morejo menjat. Stevec je v zakljenjeni hisi. Zato so mi pred meseci tudi pustili obvestilo.
Cel teden jih pa ne mislim cakat doma.. Razen ce mi placajo njihovo urno postavko.

Zakaj pa jih ne pokličeš in se zmeniš za malo bolj točen termin?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.568
113
50
Na sončni strani ALP
Moja izkušnja z desovci je precej boljša kot pri dimnikarjih. Smo se s štromarji zmenili za termin in je celo prej poklical, da je na poti. Valda se mu pri kakšni stranki lahko zatakne in zamudi. Dimnikarji pa pošljejo dopis, pridemo od 7:00 do 14:00 v kolikor vas ni, vam zaračunamo dodatne stroške zaradi ponovnega obiska. Mater jim...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
Sedaj so tudi nam namontirali digitalca

prednosti
-naj bi sam javljal stanje pa še ne dela

Slabosti
- če zmenjaš glavne varovalke z močnejšimi ga boli k.... ker ima nastavljeno priključno moč in bo ven vrgel
- če ne boš plačal t lahko z klikom na računulnik izklopijo iz omrežja ( ne pomaga več pes in skrivanjeda te ni doma)
-

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Sedaj so tudi nam namontirali digitalca

prednosti
-naj bi sam javljal stanje pa še ne dela

Slabosti
- če zmenjaš glavne varovalke z močnejšimi ga boli k.... ker ima nastavljeno priključno moč in bo ven vrgel
- če ne boš plačal t lahko z klikom na računulnik izklopijo iz omrežja ( ne pomaga več pes in skrivanjeda te ni doma)
-
prednost je tudi, da ti ne bo več treba klicat, čakati in plačevati za menjavo glavne varovalke, če ti števec vrže ven. Vključiš ga nazaj sam preko tipke.

PS- po tvojem slabost ker ni več možnosti skrivanja, bi jaz dal na prednost- plačati itak moraš ali prej ali pa precej dražje kasneje.