Citat:
Uporabnik uli pravi:
Berlingo po homologaciji dam lahko gor gume 205 65 R15, gre se za zimske gume.Kaj bi bilo lahko narobe če dam gor 195 65R 15.
Se lahko zgodi če pride do nesreče da vso škodo krijem sam ker avto kao ni tehnično izpraven. Za odgovore se najlepše zahvaljujem.
Narobe misliš. Itak se jih kar nekaj vozi z nehomologiranimi gumami in običajno v praksi (če nimaš nekih ultra odstopanj (recimo 19-ke na Puntiču)) ni težav. Tudi policisti OBIČAJNO ne preverjajo tega (ČE NI ODSTOPANJ). Lahko pa v primeru prometne naletiš na kakšnega posebej zavzetega cenilca, ki bo tudi to preveril in boš ostal s tehnično neizpravnim vozilom, kar seveda po zavarovalnih pogojih pomeni, da bo zavarovalnica regresirala celotno škodo od tebe. Ali si to tveganje pripravljen prevzeti se pa vsak sam naj odloči.Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Citat:
Uporabnik uli pravi:
Berlingo po homologaciji dam lahko gor gume 205 65 R15, gre se za zimske gume.Kaj bi bilo lahko narobe če dam gor 195 65R 15.
Se lahko zgodi če pride do nesreče da vso škodo krijem sam ker avto kao ni tehnično izpraven. Za odgovore se najlepše zahvaljujem.
Zimske gume so lahko za 2 hitrostna razreda manjše, zato mislim, da tudi pri dimenjziji ne bi bil problem. Je pa res, da je najbolše vse po homologaciji.
Potem nimaš težav. Namreč tovarna lahko tudi za različne motorje homologira različna platišča, ali pa se z letnikom tudi kaj spremeni.Citat:
Uporabnik brejn pravi:
Imam berling letnik 2009, kjer sta homologirani obe dimenziji gum...se pravi letne imam 205 65R 15, zimske pa 195 65R 15...
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Lahko poveš kje in kako si stvar homologiral
Drugače sem tudi sam nekaj našel v priponki
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Narobe misliš. Itak se jih kar nekaj vozi z nehomologiranimi gumami in običajno v praksi (če nimaš nekih ultra odstopanj (recimo 19-ke na Puntiču)) ni težav. Tudi policisti OBIČAJNO ne preverjajo tega (ČE NI ODSTOPANJ). Lahko pa v primeru prometne naletiš na kakšnega posebej zavzetega cenilca, ki bo tudi to preveril in boš ostal s tehnično neizpravnim vozilom, kar seveda po zavarovalnih pogojih pomeni, da bo zavarovalnica regresirala celotno škodo od tebe. Ali si to tveganje pripravljen prevzeti se pa vsak sam naj odloči.Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Citat:
Uporabnik uli pravi:
Zimske gume so lahko za 2 hitrostna razreda manjše, zato mislim, da tudi pri dimenjziji ne bi bil problem. Je pa res, da je najbolše vse po homologaciji.
na citroen forumuCitat:
Uporabnik Ales pravi:
Citat:
A lahko napišeš kje si to našel? Zanima me tudi za svojega 307 sw
Drži, zato sem pa napisal OBIČAJNOCitat:
Uporabnik tdi pravi:
Mogoče imaš prav, vendar se ne bi zanašal na policiste, da ne preverjajo pnevmatik ali platišč.
Citat:
na citroen forumuCitat:
Uporabnik Ales pravi:
Citat:
A lahko napišeš kje si to našel? Zanima me tudi za svojega 307 sw
Citat:
Uporabnik uli pravi: