Menjava datuma "date modified" z "date digitalized

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pozdrav!

Pri urejanju slik (rotiranje..) se je izgubil »date picture taken«, prav tako pa se je spremenil »date modified«. Ker združujem slike iz treh različnih fotičev (datumi so bili sinhronizirani), bi rad sortiral in »batch« preimenoval na osnovi datuma. Slik brez "date pricture taken" in z napačnim datumom zaradi spremembe datoteke imam približno 200. Na netu sem že našel program, ki iz »date picture taken« spremeni datum spremembe na isti datum.

Po ogledu EXIF informacije sem ugotovil, da se »date digitalized« še ujema z datumom nastanka slike. Kako bi ta datum "batch" skopiral v »date modified« ali vsaj v »date picture taken«.

Mal sem zakompliciral. Upam, da štekate.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Ta program žal nima GUI in kot sem ga preizkusil tudi nima možnosti batch obdelav, kot jih želi matt. Za obdelave Exif podatkov je mnogo boljši in prijaznejši program Exifer, ki teče pod windovsi in ima možnost izvoza izbranih exif podatkov v CSV datoteko, ki jo potem enostavno obdelaš v Excellu in podatke vrneš v Exifer. Žal pa tudi ta program nima direktne možnosti, da bi s parimi kliki prepisal (v več kot eni datoteki) en tip exif podatkov v drugega.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Za batch obdelavo z enim klikom......
464007-exi11f.jpg

Priponke

• 464007-exi11f.jpg
    464007-exi11f.jpg
    107,5 KB · Ogledi: 313