Meni nič jasno. Boleči zapestji in prsti

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Nek dan me je začela boleti rama (bolj musklfiber), povezal sem jo s prejšnjim dnevom, ko sem otroka dvigoval na glavo itd. Naslednji dan se je otrok cel dan učil vožnje z kolesom in sem ga preživel s tekanjem ob kolesu sklonjen in lovljenjem otroka med dlanmi. Kdor je to počel že, ve, da ni ravno lahko. No, otrok je zvozil
grin1.gif
jaz sem pa invalid.
Naslednji dan sem imel klasični musklfiber po celem telesu, bolelo me je tudi desno zapestje in prsti. Naslednji dan je bil še vedno muskfiber, bolela sta me obe zapestji in prsti, tudi gležnja in prsti na nogi (ampak manj). Roka je bila tudi od zapestja naprej precej šibkejša.

Še naslednji dan musklfiber popušča po celem telesu RAZEN zapestij, prstov in tudi gležnjev. Sedaj je še en dan kasneje in ni sprememb, prej bi rekel, da je slabše. Roko zelo težko stisnem v pest, je čisto šibka, čutim kot, da me nekaj nazaj drži v kitah. Težko se oblečem, zavežem čevlje, težko delam...V lekarni so mi dali Diverin, ki naj bi deloval protivnetno, vendar ne vem, če je kaj učinka.

Kakšna ideja kaj je to, kako zdraviti ali omiliti problem? Zdravnica je na dopustu celo poletje, nadomeščanja so obupna,...
Dvomim, da sem po aktivnosti kar naenkrat dobil revmo, zna pa biti, da se je vse skupaj vnelo, ne vem...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
tissue flossing ali pa recimo soft tissue manipulation, ipd, metode.

Na prvo žogo bi rekel, da gre samo za kakšne mišične krče, ipd, ki bodo sicer minili, a lahko z zgoraj omenjenimi metodami zadevo pospešiš.

Če pa to odpade, pa miganje tistega predela, potrebno je vzpodbuditi imunski in limfni sistem, da opravi svoje delo.

Aha, pa vroče kopeli, oz prhanje...ampak pazi, ne prevroče...izogiban pa se tistim "mrzlo-vročim" zadevam, ker v tem primeru ne palijo.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
To so v bistvu mišični vozli. V bližini lokacij, ki so na slikah označene z X, se s prsti sprehodi čez mišico in če najdeš 'vozel' se pravi kako bunkico, poizkusi s prsti na njo pritisniti. Velikokrat se pojavi v tem primeru še močnejša bolečina po mestih, ki so na slikah označeni z rdečo. Po nekaj časa pritiskanja 30-90s se vozel začne rahljati in bolečina popuščati. Je pa treba parkrat ponoviti, da se vozel čisto razrahlja...

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Tako kot stvar opisuješ bi lahko šlo za zagon poliartritisa. Ti so ponavadi avtoimunski. Jaz bi ti vseeno svetoval obisk pri zdravniku.
Si zjutraj kaj okorel? Se bolečina izboljša ali poslabša po razgibavanju? So sklepi kaj otečeni, pordeli?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ostali sklepi me ne bolijo nič. Le na rokah zapestja in prsti in malo gležnji, ampak niti ne opazim, pa bolj je problem otrplost in šibkost, ne bolečina. Zjutraj je slabše, čez dan malenkost bolje (ampak še vedno slabo). Nič ni otečeno ali pordelo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
saj tako se zacne...jutranja malo bolj izrazita okorelost, ne tista tipicna od starosti. razlicne vrste artritisa namrec. cimprej do dohtarja in moleduj za napotnico v petra drzaja, da malo testov naredijo. cakalne dobe so tudi eno leto in vec...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Torej od 100% nikoli težav do 100% težav z obema zapestjema in prsti lahko pride čez noč? Od "zdrav" do "človek z artritisom" pri 33 letih čez noč?
Bil pri zdravniku, sumi na vnetje zaradi "prisilne športne drže" ali kako se je že izrazil, sploh ker ni mravljinčenja v prstih. Naj počakam še nekaj dni in, če ne bo bolje na nov pregled. Zdaj pa ne vem ali naj pač čakam ali iščem drugo mnenje.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Malo še počakaj, brez panike. Roke imej v višjem položaju, pa malo razgibavaja, da bo šlo hitreje na bolje.

Če se stvar v skupno enem tednu ne umiri, pa morda pomisli na zdravnika. Morda jemljše slučajno kakšne tablete za nižanje holesterola?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Dec...mal bo treba migat začet..ker tole ni za nikamor!
wink-1.gif
Mal deco porivaš po ulici pa si invalid en teden.

To imaš isto foro (pojma nimam kakos eimenuje) kot če cel dan nosiš ajmarje in ti roč reže v prste...tam še par dni ne moreš dobro stistnit prstov v pst..je kar nekako vneto/oteklo. Ti si verjetno fasal podobno (držal za kak prtlažnik oz. rob sedeža).