Meni ni jasno-šampijoni

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Berem članek na delo.si:
Citat:
»Šampioni, šampioni!« je nekaj pred 18. uro odmevalo daleč po Slovenski cesti, vse do Dunajske, kjer so zastale dolge kolone pločevine. Kaj bi šele bilo, če bi se Slovenci iz Katowic vrnili z odličjem?

Potem grem gledat v SSKJ:

Citat:
šampión -a m (ọ) publ.

1. posameznik ali moštvo, ki na višjem
ali končnem, odločilnem tekmovanju
doseže prvo mesto; prvak: postati
šampion; kolesarski šampion; šampion v
plavanju / svetovni šampion

2. navadno z rodilnikom kdor se posebno
odlikuje v čem: šampion znanja

Kakšen je to šampijon brez kolajne?

Pa Jankoviæ. On bi moral čestitat svojim, ne pa našim...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tut na panojih, teh mega, piše fantje čestitamo, Slovenija je ponosna na vas.

zdej če niso prvi, me zanima kateri so in proti komu so popušili.

jankoviæ pa pač diplomatsko čestita vsem. verjetno je tudi svojim, če ima za kaj. sam tisto je bila verjetno privat žurka.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
proti mojim...

a ne..pušnili so proti srbom. mojih sploh ni bilo.

sam proti tem srbom pušijo vsi razen šiptarjev. vi basket, mi srebrenico, hrvati knin in vukovar. a je sploh kje meja njihovim zmagam. nemci 18 in 45, turki 12, bolgari 13-tega.

šešelj bo še haag premagal.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Pa dobro se ve zakaj so šampioni
cheer.gif
-ne se zdaj neumne delat.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a tok so prispeval, al tolk dobil?

pa sej poglej..ni jim bilo dovolj, da so vsake šest let vodilni, so si zmislili še dve pokrajini in dobil 2 bonus vladanja.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
najmanj. sej kdaj je pa jug kaj dal. poglej zdej vas, doelnce, sam jemljete. mi pa ni jasno katero frazo uporabljate namesto 'sava teče dol'

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja mater sta zašla...

šampioni so za to, ker so za nas kljub temu, da so ostali prez medalj šampioni. Se pravi, da za nas so najboljši.

no, zame niso najboljši, so pa sigurno boljši kot Srbi, in so si bolj zaslužili finale. Sam šport je šport, in tud sreča ima prste vmes, in tokrat je bila na strani Srbov. Bo pa na svetovnem bolje! Čeprav kdaj kar dvomim, da je slovenija sposobna do final pridit. mora prej veliko stvari premagat. Poleg moštev še sodnike recimo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meni pa ni jasno, zakaj ti pišeš šampijon, čeprav si sam prilepil citat iz SSKJ, kjer lepo piše šampion
confused-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne ne! letos sm bil prov prijetno presenečen nad njimi. V finalih so pustili malo prave moške igre, tko kot v nba, in niso piskali vsakega telesnega stika med igralci. Proti srbom so bili preveč tečni s tehničinimi, ampak načeloma so sodil uredu. Prot hrvatom pa tud. Tko da, ne krivim sodnikov, da nismo srbov premagali, ampak, vedno pa nekaj prispevajo, da ne gre vse po maslu! Ampak sej tko je to, ko se gre ena mejhna državica v finale rinit! Mora se 50% bolj potrudit, kot ostala moštva.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če sodniki nebi bili pristranski bi brez težav prišli v finale. Špance sicer nebi premagali, srbe pa sigurno.

Pa nismo si mi užaljeni navijači zmislili, da so pa zdaj sodniki krivi za poraze, to se dogaja na vseh velikih tekmovanjih s ''malimi'' narodi. Je čudež že da so prišli do 4. mesta, ker FIBA nima nič od tega, da takšni ''mikro'' narodi pridejo v finale, kaj šele do 1. mesta. Bi morali malo več vplačevat v skupno blagajno, da bi nam to dovolili. Komu bi pa bil zanimiv finale med recimo Slovenijo in Estonijo
tongue-1.gif
Manj kart prodanih, manj gledalcev, manj prihodkov od reklam...