Mehiška hrana - nadevi za tortilje

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Piščančji nadev mi je približno jasen (koščki fileja, koščki paprik, malenkost čebule, začimbe....).
Bega me samo, koliko fižola naj dam zraven in če ga naj pred tem kaj pretlačim ali se bo razpustil sam po sebi.
Sem si zamislila, da bi bolj skup držal omako, kot da bi bil cel notri.
Ugotavljam, da nimam pojma o fižolu
confused-1.gif


Kot dodatno prilogo bi naredila tudi neko fižolovo pasto.
Imam rdeč fižol v konzervi, verjetno bi bilo dobro, da ga pretlačim čez kakšno široko cedilo, ampak kaj pa potem?
Malo pekočih začimb zraven in potem pretenstat?
Koliko vnaprej to lahko naredim?
sprasujem se.gif


Kaj pa nadev s tuno?
Tu bi kakšno koruzo zraven dala verjetno?

Rabim še vege nadev...
rolleyes-1.gif
 

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Priprava

Čebulo sesekljamo. Meso narežemo na majhne koščke. Papriko in paradižnike operemo in narežemo.

V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo meso in ga lepo opečemo.

Nato dodamo še papriko, paradižnik, koruzo in fižol. Solimo, popramo in začinimo s čilijem. Vse skupaj dušimo približno 15 minut.

Medtem v posodici zmešamo nacho sir, kislo smetano in malo naribanega sira. Dodamo še malo čilija, ter dobro premešamo.

Tortilje nadevamo z mesno zelenjavnim nadevom in jih zvijemo. Polagamo jih v pekač. Prelijemo jih s sirno omako, ter jih pečemo približno 10 minut na 200º C.




Čebula 1 kos
Piščančje prsi 400g
Paradižnik - svež 3 kosi
Paprika 1 kos
Olje - sončnično
Koruza - pločevinka 200g
Fižol - pločevinka 200g
Sol
Poper
Čili
Nacho sir
Kisla smetana 2 žlici
Sir - gavda
Tortilje 8 kosov




To lahko naredimo tudi z mletim mesom,tuno itd...
 

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Ateist, hvala
zmaga.gif
- čeprav je bilo prepozno, a mogoče naslednjič....

Znašla sem se takole (mogoče bo komu drugemu prav prišlo):

Piščanček je bil na koščkih popražen, potem dodani pelati ter ful začimb, da je bilo na koncu precej pekoče in rdeče.

Za enega od jedcev je bilo potrebno imeti vege verzijo, dva druga pa sta vihala nos nad fižolom
rolleyes-1.gif
, zato je bil fižol samo v obliki fižolove paste - spasiran s paličnim mešalnikom (cedilo je bilo slaba ideja), malo osoljen in popopran, pa zraven za ostrino kajenski poper in malo čilija. To potem samo malo potenstano, da so se okusi zlili in da je bilo toplo.
Iz preostanka paste je bila naslednji dan krasna fižolova juha.

Tuna: tuno v naravnem soku zmešana s koruzo in kislo smetano ter spet malo prepacana na štedilniku. Presenetljivo dobro.

Zelenjava: rdeča, zelena in rumena paprika ter bučka na koščkih obdelano na pari, spet začimbe....ločeno od ostalega zato, ker vegeterijancu ne moreš samo fižola v tortilji dat jest
wink-1.gif
.

Potem pa si je vsak tlačil v tortilje, kar mu je pasalo.
Zraven seveda omakice red hot, guacamole ter nacho od Poco Loco - imeli še neke sparove zaradi podvojenih nakupov, in je razlika očitna! - pa kisla smetana.

Jedci zadovoljni
cheer.gif
, priprava pa hudo enostavna.
 

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Ko smo že pri tortiljah... Sam jih nikoli ne dajem potem še v pečico. Prej jo malenkost popečem na ponvi za palačinke, potem jo nadevam in pojem. Tako da jih sproti pečem.
smile-1.gif
Samo me moti, ker ponavadi zelo otrdi. Tamala jih recimo daje v mikrovalovko, da se ji zmehča.
Kakšne metode pa vi uporabljate?
smile-1.gif
 

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
pogrej na ponvi, potem pa zavij v vlažnen (mogoče celo moker) servet oz. cunjo. preverjeno deluje.

probaj po temu receptu . res simpl, pa po mojem zelo okusno
smile-1.gif
bolš kot kupljene tortilije.