Megane vs. Laguna karavan

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Oba nekje letnik 03-04, s podobno opremo, mašina 1.9dci 88kw/120km

Razmišljam o menjavi avta, pa sta mi ta dva nekak cenovno, po opremi in vizuelno všečna.

Pa bi vas prosil, če lahko napišete katerga rajše vzeti in zakaj. Sam se nekak ne morem odločit. Vrjetno bi bilo lažje, če bi se z vsakim zapeljal par km. (par detajlev na katere tudi gledam; več prostora nad glavo za višje ljudi, tudi zadaj sedijo udobno, če je šofer višji, večji prtljažnik, lažje podiranje zadnjih sedežev, odstranitev zadnjih sedežev...)
Pa ali sta ta dva avta dovolj vzdržljiva za dnevno delat 250km?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kupi letnik 2004+, ker so že odpravljene nekatere napake.
Sploh lagune l.2001 do 2003 so znane po tem, da zelo rade crkavajo turbine, kar je kar precejšni strošek.
Tudi megana, če boš kupil pred letnikom 2004 vzami 1.5dci, so veliko bolj zanesljivi motorji kot 1.9dci.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Oba nekje letnik 03-04, s podobno opremo, mašina 1.9dci 88kw/120km

Razmišljam o menjavi avta, pa sta mi ta dva nekak cenovno, po opremi in vizuelno všečna.

Pa ali sta ta dva avta dovolj vzdržljiva za dnevno delat 250km?

Tole dvoje pa ne gre nekak skp.
Zdej al rabš mulo da ti bo služla al vizuelni izgled napram ceno gledaš.

Kot ti je že Stupo napisu probaj 04+ če že hočeš Renaulta

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
renault + kilometri ne gre skupaj, al si kaj drugega mislil?
tist s kilometri še ni sigurno, da bo. Rajš se pa v naprej malo pripravim.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Pomojem ni mislil na znamko ampak na to, da na eni strani iščeš "mulo, ki ti bo služila", na drugi pa gledaš lep dizajn. Kupce prvih ponavadi boli kita za drugo in obratno.

Sicer pa za 250km dnevno - Laguna je za razred večji avto, kar pomeni boljše udobje, v povprečju več opreme in nasploh boljše počutje. Vizuelno si verjetno gledal predvsem zunaj, a ne? Vsedi se vanj in poglej kako stvar izgleda znotraj in kakšen je filing med vožnjo - večji zmaga.

Kar se tiče uporabnosti v stilu velikosti prtljažnika / podiranja sedežev - nimam pojma. Tule velikostni razred avtomobila ni nujno merilo - npr. 10 let stara Astra pelje scat enako staro Vectro, če rabiš prevažat robo. Ako boš pogosto podiral sedeže mogoče lahko pogledaš tudi Scenica, ki ima sploh ogromno prostora za glave? (če ostanemo pri isti znamki)

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
renault + kilometri ne gre skupaj, al si kaj drugega mislil?
tist s kilometri še ni sigurno, da bo. Rajš se pa v naprej malo pripravim.

Zakaj Renault ne gre skupaj s kilometri
sprasujem se.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej nisem rekel, da ne gre. Vprašal sem, če to misli, ali kaj drugega.

@blazko
gledal sem vizuelno ja. Nimam namen kupit avta kot tovorno mulo, da bi notri vozil kot v kaki stari katrci ampka, če pa se že nabere kaj več prtljage, mam pa rad, da gre brez težav notri, da lahko bicikel naložim, al pa podrem zadnje sedežein da notri komot prespim;) Pa karavani so mi na splošno bolj všeč.

Se pa strinjam, da bi se moral z obema peljat.

20. okt 2008
327
25
28
Kot je meni znano, ima Megane celo večji prtljažnik kot Laguna, pa tudi glede prostora za potnike zadaj mislim da ni kakšnih večjih razlik -- samo tako za razmislek
evil.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Sosed z Mondeom karavan jamra, da mu bicikli ne grejo noter. Samo tolko, da preveriš preden greš v nakup.

lp

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Za potnike pa ture vsekakor prej laguna kot megan. Megan ima tudi blesave stopalke, ki so za moje pojme preveč skupaj. Torej če si velik človek, zna biti problem.
Kvaliteta vožnje je pač renault - premehka za moj okus.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Za potnike pa ture vsekakor prej laguna kot megan. Megan ima tudi blesave stopalke, ki so za moje pojme preveč skupaj. Torej če si velik človek, zna biti problem.
Kvaliteta vožnje je pač renault - premehka za moj okus.
Laguna je trša kot megan. Mislim pa, da je laguna vseeno boljše narejena kot megan. Nakup lagune se vsekakor priporoča od letnika 2003 naprej. Za malo denarja dobiš kar veliko avtomobila (kar se rabljenih tiče). V litrih gledano ima megan večji prtljažnik zato, ker je višji od laguninega.