Mednarodno vozniško dovoljenje

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Kako je s tem v praksi? Ali ti policaji zatežijo, če te ustavijo? Zanima me konkretno za Grčijo.

Leonardo007

Zelenc'
22. jul 2010
4
0
1
Ljubljana
Po EU ni oz. ne sme biti problema samo z nacionalnim dovoljenjem. Mednarodno voznisko je dobro imeti npr. za Rusijo ali pa ce najemas avto kje izven Evrope. Vec natacnih informacij s tem v zvezi ima verjetno AMZS - kje rabis in kje ne.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Kako je s tem v praksi? Ali ti policaji zatežijo, če te ustavijo? Zanima me konkretno za Grčijo.

Vozil z njim po floridi. Bil ustavljen ker polkrožnega obračanja pri njih (baje) ne poznajo. Mu dam mednarodnega in mu razložim
da sem tujec na dopustu pri žlahtiku čigar je tudi avto, gleda v tisti karton pa pravi; "Whatever, drive safe!"

Finta je da so mednarodniki v francoščini. Kako briljantno fukjeno.

Grčija je pa itak "naša" tako da bo čist kul. Pa tut če si na kitajskem, ti nebodo gušli za mednarodnega. Stane pa okol 25e in velja eno leto.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

Vozil z njim po floridi. Bil ustavljen ker polkrožnega obračanja pri njih (baje) ne poznajo. Mu dam mednarodnega in mu razložim
da sem tujec na dopustu pri žlahtiku čigar je tudi avto, gleda v tisti karton pa pravi; "Whatever, drive safe!"

Finta je da so mednarodniki v francoščini. Kako briljantno fukjeno.

Grčija je pa itak "naša" tako da bo čist kul. Pa tut če si na kitajskem, ti nebodo gušli za mednarodnega. Stane pa okol 25e in velja eno leto.

Info iz prve roke ameriškega policaja: v primeru da te ustavi pa bi mu dal našo vozniško bi pogledu pomislu o šit pa ti povedu da se tega tm ne dela (manjši prekrški brzina ...) pa te poslal naprej. Fora je da sploh ne vedo da bi morali mi imeti mednarodno vozniško ... :D

lp Avi

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Vedo da moraš imeti mednarodno, ker so not šumniki. Vsaj večina v večjjih mestih to ve. Sicer nebo kompliciral, ker z francoskim si tut nima kaj za pomagat. Vsekakor pa škodi ne če ga imaš zraven.

Zdaj pri tanovih karticah pa mislim da mednarodnik ni več potreben...