Mednarodna vozniška v ZDA

columbo

Zelenc'
10. okt 2007
12
0
1
Pred kratkim sem bil v ZDA, glede na to da smo imeli rentan avto sem si dal naredit mednarodno vozniško, dejansko ga nikjer nisem rabil. Danes pa sem slišal da naj to mednarodno dovoljenje, ki je izdano pri nas, sploh nebi veljalo pri njih.
Tukaj je npr. link www.mass.gov/rmv/forms/21317.pdf konkretno za državo Massachusetts, na koncu so naštete države za katere velja mednarodna vozniška in Slovenije tam ni!
Zanima me, če ima kdo izkušnje kako je v primeru nesreče s tem dovoljenjem, torej ali se lahko stvari zakomplicirajo zaradi tega, ker se v bistvu po njihovih zakonih voziš brez vozniške?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Jest sm pred leti pri rentanju avta v Massachussettsu moral pokazat mednarodno vozniško, pa ni noben nič kompliciral.
Pa si prepričan, da tisti spisek držav velja za mednarodana in ne za običajna vozniška dovoljenja?

columbo

Zelenc'
10. okt 2007
12
0
1
Po tem odstavku sodeč ja:
Even if a country issues an international version of its own
domestic license, the license will only be honored in
Massachusetts if the country is identified in Appendix
“C.” Remember, a foreign driver cannot drive in
Massachusetts unless his/her driver’s license is issued
by the government of a country identified in Appendix
“C.” A validly issued International Driving Permit,
while not required, merely serves to confirm that a
license was issued and translates the relevant
information on the license. It is not a substitute for a
valid license and the license must be carried when
operating in Massachusetts.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
V bistvu zanimivo vprašanje, ker za cele ZDA velja, da dovolijo voziti tujcem iz držav, ki so podpisale Convention on International Road Traffic (1949). Slovenije seveda ni med njimi, je pa to vprašanje nasledstva Jugoslavije (ki je bila podpisnica tega sporazuma). Zanimivo je, da na listi sta Česška in Slovaška (podpisnica je bila Čehoslovaška), republik bivše juge pa ni.
Bo treba malo vprašat MZZ ...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Hmm... To velja od zvezne do zvezne države različno. Kot kaže pa velja tako naše kot mednarodno le 3 mesece. V nekaterih državah pa še to ne. Malo zmeden.

V Južni Karolini je naše vozniško veljalo 3mesece, ma isti šmorn je veljalo tudi za mednarodno. Kako bi se izšlo ob nesreči? Najbrž, da jebeno. Tam ne rabiš veliko, da greš note spoznavat :D. Je pa res, da se da z njimi, kot tujec, veliko zment.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Vprasanje je ce nase sploh velja ... Problemov sicer ne delajo, ampak ce nas nimajo na seznamu, je lahlo p...... Res bom na mzz preveril, ali je nasledstvo avtomatsko in zakaj nas nimajo na seznamu.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Z mednarodno je tak, vsaj tista moja je bila v francoscini, američani pa še lastnega jezika ne obvladajo, kajšele tujega,
potenciramo še s tem da gre za policista, pa imamo velik problem, saj je tista listina kr nekaj.

V US pa ti nebodo gnjavli zarad vozniške, glede nato da jo tam dobis v treh dneh. Bolj ti bo težil na cesti če nimas osebne kot pa
če v avtu nimas mednarodne. Vozniška pri njih je bolj dokument za indentiteto kot pa dokazilo da imaš izpit, tolko da te flikne v register
pa sčekira če te kaki "ajajres" lovi, če je izdana kaka tiralica ipd...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Je pa res, da se da z njimi, kot tujec, veliko zment.

Dosti več. Evropejci kot turisti smo tretirani pošteno, smo neproblematični (valda, ker nam nemore tega privilegija zbit kak
lokalni cigo ali romun ki prodaja na cesti "zlato", ker taki klošarji nimajo niti za karto čez lužo, kajšele za rentakar)

Vsaj ena res dobra stvar. Pa tut kazni ne pišejo kar tako v tri dni kot pri nas, če zbereš kontekst "yes, sir, aprišijedit, theknju
for stopping me, i learned my lesson, officer" garantirano neboš imel problemov, ker si se pozabil pripasat oz. si prevozil rdečo.

Evropejci tam na cestah v primerjavi z nigerji smo prave kamilice in z nami se da xtremno dobro delat, zato nas niti ne gnjavijo
preveč, je pa res, da če poskusiš pobegnit, si lahko hitro mocartov privrženec za kako leto če imas nesrečo.