Medion MD 96630

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Dobil sem prenosnik Medion MD 96630 model WIM2180 za posodobitev OS-a.
Preje je bila nameščena Vista, sedaj pa Win 7.
Že pred namestitvijo sem si pripravil potrebne gonilnike. A žal za tega Mediona so samo gonilniki za Visto, za Win 7 jih praktično ni. Zato sem uporabil kar te.
Rezultat je, da ni mogoče zagnati kamere in identifikacije prstnega odtisa.
Ravno to dvoje je pa želja lastnice prenosnika.
Če je že kdo imel podobno situacijo, se priporočam za uporabno rešitev .

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Zaženi Windows update tam spodaj obkljukaj kljukico za še ostale windows posodobitve. Še enkrat posodobi vse skupaj da windowsi sami najdejo kar najdejo. Lahko da bodo vse sami posodobili. če pa ne:

Pojdi v device manager poglej kateri gonilniki še niso nameščeni. Če katerih ni poizkušaj avtomatsko ali ročno posodobiti iz gonilnikov za Visto samo glej da se ti gonilniki ujemajo za 32 ali 64 bitnim sistemom. Če še vedno ne bo šlo poeksperimentiraj z Compatibility zagonom.

Če še ne bo šlo preveri malo za novejše modele s podobno konfiguracijo ki imajo direktno podporo za gonilnike Win 7 pa poizkusi tam s kakšnim gonilnikom takole na grobo kolikor sem gledal so večinoma univerzalni gonilniki za celo serijo napr. vgrajenih kamer.

Nazadnje urejeno:

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Hvala za odgovor.
Windows posodobitev mi je namestila samo gonilnik za prstni odtis, a žal ne deluje. Za kamero pa nič.
Imam navado, da gonilnike namestim pred posodobitvijo OS, ker sem imel že nekajkrat težave z gonilniki, ki jih ponudi Win posodobitev.
V device managerju pa izgleda vse super, brez rumenih klicajev ( bili opaženi samo takoj po namestitvi OS - izginili po namestitvi gonilnikov).
Nameščen je 32-bitni OS in pri iskanju gonilnikov sem na to pazil.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Čitalec prstnih odtisov sem usposobil z odstranitvijo dosedaj nameščenim gonilnikom in namestitvijo novejšega iz posodobitve windows-ov.
Ostane mi samo še kamera.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
http://www.easydriverpro.com/l...CFchX3godUxMAlQ

To sem našel na spletu v 2 minutah. Naj bi pomagalo za te medione, ki imajo enako težavo.

Žal to skeniranje ne daje rezultata. Že preje skeniral z nekim drugim programom. Najde vse ostale nameščene zadeve in gonilnike, samo kamere pa ne.
V device managerju že večkrat odstranil gonilnike za kamero, a se pri ponovnem zagonu prenosnika samodejno naložijo in ne delujejo. Žal so ti gonilniki iz 2007.

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Če sem prav razumel imaš gonilnik za kamero naložen in ni klicaja v device managerju. Najdi pač eden univerzalen program za upravljanje kamere če ga sploh rabiš. Načeloma posebnega softwarea za kakšen Windows Live messenger ali Skype sploh ne rabiš ker ti že sam vklaplja ali izklaplja kamero. Naloži katerega od teh programov pa poizkusi.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Kot ti je že Mobiking sveoval,naloži si skype in ko ga boš zagnal ti bo windows update samodejno naložil gonilnik za kamero.

Nazadnje urejeno:

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Ni nobenega klicaja v device managerju.
Po večkratni posodobitvi Windowsov mi je začel čitalec prstnih odtisov lepo delovati. Kamera pa sploh ne.
Ko sem namestil Skype , mi je Windows posodobil tudi tega. A žal Skypa sploh ni mogoče usposobiti - ustavi se že pri ustvarjanju profila.
Tako ne morem preveriti,če bi kamera delala z njim.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
29
28
Ljubljana
Device Name
FoxLink Webcam
Hardware ID
USB\VID_05C8&PID_010B&REV_0102
USB\VID_05C8&PID_010B <---- Device ID matches with our database
Compatible IDs:
USB\DEVCLASS_00&SUBCLASS_00&PROT_00
USB\DEVCLASS_00&SUBCLASS_00
USB\DEVCLASS_00
USB\COMPOSITE

Version 5.8.29000.200,2007-08-24
Device Type image
Driver Version 5.8.51000.202
OS Support
XP,2K3,VISTA,WIN7/32bits
XP,VISTA,WIN7/64bits
Driver Date 2009-01-20
Manufacturer Sonix

išči tole datoteko "camp661xwxpvstw7.exe"

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Hvala.
Bom preizkusil tudi to, če mi pride prenosnik pod roke ali pa lastnici posredujem.
Iz neta pobrana ''Version 5.8.29000.200,2007-08-24'' mi ni delovala. Odstranil in prepustil Windowsu namestitev - namestil mi je verzijo
iz 2006, ki pa tudi ne funkcionira.

Nazadnje urejeno: