Medica - medeno vino

Alkimist2007

Zelenc'
6. avg 2019
24
1
3
Ni pivo, vre pa ravno tako.

Naredil sem eno rundo spomladi, po pol leta sem flaširal. Ko si odprl je bil odličen vonj, samo nekje sm ga biksal pa se je skisala. Pač medeni kis naj bo :D

Zdaj imam pa drugo serijo. Ene dva mesca v fermentorju. Zadnjič se odločim da bi flaširal,. Pomivam steklenice in si mislim, mogoče raje prej probam da ne bom zastonj pomival.

Probam, in je še čisto sladka. To se pravi ni dokončala svoje. Vrela pa je!

Kvas je za medico.

LP
 

si30n

Pripravnik
6. jun 2014
119
3
18
Nisem sicer ekspert za medice, ampak če si dal pivski kvas, pol je verjetno to krivo. Pivski kvas je specializiran bolj za glukozo kot za fruktozo. Je AFAIK bolje vzet kakšen vinski kvas (al pa šampanjski) in gasa.
 

Alkimist2007

Zelenc'
6. avg 2019
24
1
3
Kvas je prav za medico!
Mogoče še enga šampanjskega notri ruknem pa bo xD

Zanimivo, prejšnjo rundo je bila v enem fermentorju na koncu peneča medica, v drugem pa ne :D