media server s podporo za podnapise

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Zanima me, s katerim programom lahko sheram filme skupaj z externimi podnapisi. Imam Philips BDP5200 in instaliran NERO MediaHome, vendar mi ne delajo podnapisi pri filmih. Kateri je najboljši free program za to (oz. da se dobi na partisu
grims-1.gif
).

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Jaz bi ti priporocal Serviio, hiter in enostavna vspostavite in dela OK, sam (zaenkrat še) ne podpira podnapisov, ki so "vdelani" v mkv datoteke in pa podpira samo SRT podnapise. Se pa pripravlja nova verzija ki bo omogocala se ostale podnapise.

LP

B81

22. jul 2007
36.797
10.396
113
Lahko poveš malo več o playeru? Sam imam BDP3100, pa ga ne uporabljam, ker moram še vedno disk prinest zraven in priklopit v BR.
MKV jih pa tričetrt ne predvaja.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Jaz bi ti priporocal Serviio, hiter in enostavna vspostavite in dela OK, sam (zaenkrat še) ne podpira podnapisov, ki so "vdelani" v mkv datoteke in pa podpira samo SRT podnapise. Se pa pripravlja nova verzija ki bo omogocala se ostale podnapise.

LP

Hvala, sem inštaliral, ampak zaenkrat podnapisov nisem usposobil. Moram kaj posebnega nastavit?

@Denis: nisem nekaj ekstra navdušen nad playerjem, predvsem kar se tiče DLNA / net supporta. V bistvu sem ga nabavil za fotra, da mu nebi rabil več filmov snemat na USB, ampak da bi lahko do njih direkt dostopal preko playerja...pa opažam da je zadeva za navadnega uporabnika preveč zakomplicirana in nedodelana.
Z mkv-ji se še nisem ukvarjal, za DivXe je Ok, edino za podnapise bi lahko bil lepši font. Podnapise ima meni najlepše USB vhod od LG tv-ja...tam pa imam zadnje čase težave z audio out-of-sync
rolleyes-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ja podnapise moras na TVju aktivirat. Pa ime podnapisa mora biti enako kot ime filma.

Primer:

James_Bond_007.mkv ->film
James_Bond_007.srt ->podnapis

LP