McDonalds v Celovcu (in verjetno še kje)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Včeraj sem bil (po sili razmer
evil.gif
) v McDonaldsu v Celovcu (tistem na Velikovški cesti).
Notri je klasičen del, pa tudi slaščičarna. Kar pa mi ni jasno je tisti del na sredini. Tam je večji avtomat s pijačami. Nekateri so prišli s kozarci in si enostavno natočili Sprite, Kokakolo, sok ...
Se komu sanja kako je to urejeno? Zastonj verjetno ni.
cheer.gif

Ali to prej plačaš in si potem sam natočiš?
bonk.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Tako je v ZDA. Avtomat za pijače, enkrat plačaš, (itak so vse cene iste...), refill free.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Sem bil v točno tem McD pred nekaj meseci. Kupim pijačo in mi na blagajni da samo prazen kozarec. Opazil sem še le, ko sem prišel do mize in potem en čas nič jasno, dokler nisem dojel da si moram sam natočit pijačo. Fajn narejeno, spije pa se tudi ne kaj več, ker več kot pol litra ne vem če lahko v McD spiješ.
grin1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Sem bil v točno tem McD pred nekaj meseci. Kupim pijačo in mi na blagajni da samo prazen kozarec. Opazil sem še le, ko sem prišel do mize in potem en čas nič jasno, dokler nisem dojel da si moram sam natočit pijačo. Fajn narejeno, spije pa se tudi ne kaj več, ker več kot pol litra ne vem če lahko v McD spiješ.
grin1.gif
Naj naredijo to v Sloveniji, bodo kmalu videli, koliko se lahko popije... bo prelil še v flašo, za domov, če pa to ne bo šlo, bo pa raje poln kozarec na koncu pustil ko ne bo več mogel piti, kot pa da ne bi max izkoristil...
bonk.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.594
3.950
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Naj naredijo to v Sloveniji, bodo kmalu videli, koliko se lahko popije... bo prelil še v flašo, za domov, če pa to ne bo šlo, bo pa raje poln kozarec na koncu pustil ko ne bo več mogel piti, kot pa da ne bi max izkoristil...
bonk.gif
Ne vem, nič ven ne hodiš? Kup lokalov pri nas ponuja "popij kolikor hočeš" sistem, predvsem Exi sistem od Nektarja... pa kot gledam ljudje niti niso nevemkako noro navdušeni, če ne drugega je taka pijača največkrat nekaj dražja od tiste kjer naročiš prav "en kozarec".

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Da o sladkosti o neokusnosti sploh ne govorimo...

Jaz si vse te sokove vedno mešam v razmerju 1:2 z vodo, drugače ne morem pit tega.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
To je verjetno odvisno od McD - ja, ker na avstrijsko nemški meji je McD klasičen nič refila!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V Grazu nisem opazil tega, čeprav res nisem bil že kako leto, ker grem ponavadi v Burger King.

Kak pa imajo rešeno, da si ne pridejo kar ljudje iz ulice nalit? Gužva, vzameš en kozarec (magari imaš njihovega v nahrbtniku) in točiš... Mogoče samo moja balkanska miselnost ven vdarja, samo tudi tujci so sigurno že pomislili na to.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Isto je v Nemčiji, dobiš kozarec in dotankaš po želji. Saj to itak ni noben strošek, navadna voda in malce sirupa.
Slovenci se preveč obremenjujemo z 'kaj če' situacijami, drugje imajo pač v glavah porihtano, da krasti ni ql.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Slovenci se preveč obremenjujemo z 'kaj če' situacijami, drugje imajo pač v glavah porihtano, da krasti ni ql.

zmaga.gif

koliko sem bil jaz po terenu v Nemčiji, je v McDjih povsod ta sistem, da si sam tankaš, pa nisem nikoli opazil neke prekomerne porabe pijač... ponavadi smo bli v McDju po 20.00 uri zvečer, in je kar precej gužva, ljudje so prijazni, pa čeprav si Balkanc, kljub gužvi pri avtomatih za pijačo ni bilo sile...

sicer pa, če si tiste pol litra CO2 natočiš, te itak napihne, da dosti kaj več ne moreš spit

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V US majo dostikje tako. Kupiš recimo pri Subway-u sendvič, in kozarec. Kozarec prazen, papirnat, z plastičnim deklom
in slamico. In pol si refilaš do onemoglosti. Burgerkingi, mc, red lobster, wendys, jack in the box, Arby's, Del Taco, Red Rooster,
Donut King, Dog n Suds, Domino's Pizza, Jimboy's Tacos, in še in še, vsi laufajo na tem principu. Kupiš papirnat kozarec,
pa to ne pol literski ampak sedem deci (eni so s stiroporja, drugi papirnati), si lepo zbereš led v kockah ali mleti, ponavadi
so zraven v kakem lončku še krhlji limon in pol si lepo tankaš in delaš mišunge po svoji izbiri, refillaš tut 5x če le lahko spiješ,
ampak po burgeru in frajsih je 7dl gazirane pijače (včasih tut juice dobiš, al pa krenberi đus) prek zadosti.

Pri nih to gre skoz, mi balkanci bi si to domov nosli kanistre, bi kmalu odmaknili, ker pač nimamo kulture.

Vsepovsod gre kjer sem bil, U.S., kanada, nova zelandija, avstralija, nemčija, francija, U.K, samo pri nas si tega neupajo naredit....
Pa je vbistvu bol profitabilno, ker če nekomu rečeš; lahko dobiš pol litra za 2,5€ al pa 7dl za 5€ in si lahko refilaš, bo vsak vzel dražje,
refilal bo pa malokdo,...

sej pravim vsi so to skužli in to prodajajo, samo balkanci ne...

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
V Imperio Mexicani, v Cityparku, kjer imajo to Exi pijačo. Plačaš 1,3 € in pač refillaš kokr hočeš. Tko da sploh ni drago. Lahko pa tud naročiš orginal cocacolo k je pol eura dražja. It's up to you.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Da o sladkosti o neokusnosti sploh ne govorimo...

Jaz si vse te sokove vedno mešam v razmerju 1:2 z vodo, drugače ne morem pit tega.

Se spomnim cajtov študentskih bonov - grem v McDrecka in zraven fašem pijačo. Kaj boš: cc, sprite, fanta? Jest bi vodo. Ja, to pa ne bo šlo, je treba doplačat. Kaj pa iz avtomata? Žal ne...
stupid-1.gif