MBI

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Včeraj sem govoril z znanko, ki je pred časom sklenila (naložbeno?) zavarovanje pri MBI. Včasih so menda bili na Železni cesti v Ljubljani, tam pa se sedaj nihče ne javi. Ne dobiva tudi nobenih obvestil več, denar pa preko trajnika še lepo polzi. Ker jo zanima, kaj se dogaja, me je zaprosila, da malo povprašam.
Vidim, da gre za neko tujo zadevo, kaj več pa nisem uspel najti. Kolikor razumem, so to neki zastopniki raznih zavarovanj. Ali sploh lahko delujejo v Sloveniji (saj sedaj očitno itak ne več)?

Če kdo kaj ve, mu bo zelo hvaležna. Sicer bo za kontaktirat tiste v Rajhu ...

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
MBI ne poznam, na splošno pa menda lahko pogleda na papirje (polico), kjer piše s kom je sklenila zavarovanje. Če še najde kakšno vizitko od agenta, tudi ne bo škodilo.

Sicer se pa lahko kaj povpraša tudi na združenje slo zavarovalnic ali pa agencijo za zavarovalni nadzor, če kaj vedo o njih. Dozdeva se mi, da boste izvedeli, da nikoli niso imeli pooblastila za delovanje v slo, kar bi razložilo njihovo "izginotje".

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Na kateri TRR pa se nakazuje direktna bremenitev? Verjetno mora biti neka zavarovalnica, pa se pri njih preveri. Verjetno ERGO?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Hvala, sem malo preveril.
Naj bi šlo za Finance Life Lebensversicherung AG, Untere Donaustrasse 21, A - 1029 Vienna, Austria.
Navedeni so na strani Agencije za zavarovalni nadzor, da opravljajo posel pri nas.
Denarna sredstva in ostalo pa naj bi urejal Coris. Mislim, da bo v ponedeljek poklicala k njim in preverila, kako je z zadevo.