MB - ZG z biciklom - kje?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
nekaj sem se stavil in moram to turico opravit. sem dokaj dobro kolesarsko pripravljen, letos mam kakega jurja v nogah ...šel bom s specialko, kje naj grem, čez rogaško? hribov ne maram, ker sem kar težek ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem na hitro vrgu uč na gmaps.

po slovenski strani imaš en kr lep klanec od podčetrtka proti bizeljskem. pol naprej je pa vse ravno.
pa že prej pri zgornjih polčanah zgleda, da bo mal hribčka.

lepš zgleda po hrvaški strani:)

drugač si pa lahko tukaj pogledaš bolj točne višine
http://cycleroute.org/

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.743
6.742
113
pri taščici
Enkrat sem jo brcnil z novega marofa proti MB preko zavrča. Spomnil se nekaj klancev ampak nič posebnega po spominu. Ne vem pa kakšna je cesta naprej proti zagrebu.
edit : super stran fusion: najprej nisem znal narediti "via" potem pa vidim da lahko samo routo prestavljaš z miško...
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Jaz bi tole vzel.

Maribor - Ptuj (po "stari" cesti) - Podlehnik (po "stari" cesti) - nato smer Žetale in po ob glavni cesti levo (da se ne pelješe po "hitri" do meje) - mejo prestopiš na GLAVNEM (brez heca) mejnem prehodu in se štikl pelješ po hrvaški AC* (izstopiš na prvem izvozu) - nato stara cesta Djumanec - Krapina - Zabok - Zagreb (celotne trasa vodi več ali manj vzporedno z AC in skoraj nima vzponov)

*zadnjič šli Rogaška - Rogatec - Trakoščan in bil šokiran, ker so "stara" mejo dejansko zaprli - edini prehod je "hitri" in HR AC - policija NE TEŽI (ker vedo za situacijo) - dol grede nisi v prekršku, ker greš iz HR AC pred dejanskim začetkom AC - ko grfeš pa nazaj se pa pelješ po uvozu na AC in mimo table AC - samo te noben ne kaznuje .- je pa malo čuden feeling s kolesom na AC
Pa da ne bi prišel na idejo "ilegalnega" prehoda (ker se da - kolo dvigneš čez dvoje betnoskih blokov - kazen je ca. 400,- EUR in južni sosedje jo z veseljem zaračunavajo - preverjeno pri domačinih)
Aja - vsi razen naših in HR policajev te na AC na kolesu čudno gledajo
grin1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz moram samo dol prit, nazaj ne rabim. nekak po filingu se mi je zdelo, da je čez največji prehod, gruškovje al kaj je, še najbolj ravninsko ... bom preveril po predlaganih spletnih straneh. ker tam čez rogaško se bom lepo nagonil ...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Pa saj ti jaz lih predlagam čez Gruškovje - do meje sama ravnina - naprej pa tudi do ZG po ravnini (no tam okoli Zaboka nisem lih čist 100% - samo kaj posebnega ne more biti).
Pa pazi, da ne boš šel po "stari magistrali" - je sicer itak znak za prepoved s kolesom ampak vendarle.

A moj link na Google maps nea dela?

In če greš po "stari" cesti še nekega prometa nimaš

Že do Rogaške imaš gore / dole - Slovenska Bistrica, pa Kreuzberg (Križni vrh), pa Pečica, pa potem Lupinjak (no - ta je mala malca) - dol čez Bizeljsko pa se bi se še na Svete Gore nagonil, da se ti bo kar svetilo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
res naj grem kuj po avtocesti? a to še pred cestninsko dol zavijem, ne? takoj za mejo v bistvu lahko zavijem na staro cesto, al kako?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Smer MB - ZG - od Ptuja naprej po "stari, stari cesti (se pravi smer Tržec - tam potem se držati levo za Podlehnik - spet "stara, stara cesta" - prideš ven za Peugeot Toplak Podlehnik - mimo njega na nadvoz čez magistralo ("mimo" starega motela oz. "čez" Petrolovi črpalki) - potem spet po "stari, stari cesti" do Kozminci (tu rata malo triki - Kozminci so nekaj bajt raztresenih po Halozah - spoznaš tako, da je ca. 1-2 km pred njimi majhen spust (rahli dvojni ovinek) - tam boš na levi strani vidl malo večjo hišo (neki avtoprevoznik) - takoj za tem gre "glavna" cesta v oster desni ovinek naprej proti Žetalam - ti pa moraš na tem ovinku iti LEVO proti meji in s držati ozke ceste, ki gre vzporedno z magistralo, nato čez njo in priletiš na mejni prehod Gruškovje* in greš čisto normalno v traku za osebna vozila čez (kot rečeno te turisti malo zabodeno gledajo) in naprej po cesti (POZOR - NIKJER NI ZNAKA za AC ali HC - torej NISI v prekršku) do HR meje, kjer se v bistvu tudi začne AC - vendar ti itak greš na prvem izvozu (pred dejanskim začetkom AC) dol in gledaš smer Djurmanec (ali Ðurmanec - [cenzura] ga sad).

Uporabljaš kako navigacijo - Garmin? Ti lahko pošljem ruto.

*lahko se ti zgodi, da boš priletel na vstopno stran za SLO - pač s biciklom potem prek na drugo stran - smo tudi mi, ker enostavno nisem verjel, da drugje ne moremo prek in smo malo "lutali" - potem se mi pa ni več dalo nazaj na nadvoz in tam preko ceste - policaj nam je celo promet ustavil
grin1.gif

edit: typo

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Če kdo cvika in ne upa iti na Macelj, je alternativa tudi mejni prehod Leskovec, tik pred mejo je sicer strm hrib, malo je tudi naokrog (in potem tudi spust hehe), ampak ni avtoceste in promet je precej manjši. Do Tržca normalno, potem pa Videm- Vareja- Zg. Leskovec- meja- Trakoščan- tu pa lahko zaviješ desno in prideš ven malo za mejo na Zg. Macelj in se dalje pelješ vzporedno z avtocesto po lepi lokalki... če zaviješ levo pa do Lepoglave- Novi Golubovec- Kuzminec- Sv. Križ Začretje.... pa si spet ob AC, ampak precej nižje že

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ok. bom preštudiral ... upam samo, da bo vreme, ker po dežju ne grem. dol skočim, pol pa me z avtom nazaj cuknejo ... računam na 4,5 ure do 5 ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.743
6.742
113
pri taščici
Če si navožen in specialka, potem bi moral biti v tvojih okvirjih dol. A ni routa cca 120km. Če imaš povprečno 30 (specialka po ravnem) potem s v 4 urah dol. Potem pa lahko kdaj v Lj v službo prideš na ta način. Bo citroën malo počil.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
v službo sem šel lani z biciklom, na vroč drugi avgust. 6 ur, 140 km. na trojanah krči ... ampak je precej več hribov. navožen nisem, mam pa kar nekaj kondicije (laufanje, kajak, veslanje poleg bicikla)...