Materina dušica in kamilica

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Ne vem, če je to ta pravi forum za to temo, pa vseeno... kaj se zadnja leta dogaja s tema dvema čajema, da nimata več nobenega pravega okusa?
Pri kamilici se je začelo okoli leta 2010, tisti od 1001 cvet so rekli, da je bila slaba letina, ampak tega ni bilo več nikoli konec. V vmesnem času sem probal od vseh mogočih proizvajalcev in trgovcev, tudi na tržnici, pa je vse bolj švoh. Edino tista, ki sem jo našel pri starših doma, iz 2012, ima konkreten (normalen) okus. Vse ostalo je tako, kot najbolje ponazarja napis na enem iz Muellerja ali Hofferja: mild-aromatisch.
smirk-1.gif

OK, poleg ta domače sem letos v Šparu našel eno budget, ki je imela (spet) okus, kot ga pač kamilica mora imeti. Mogoče je slaba letina trajala par let, ampak ne računam na to.
evil.gif

Naslednja je bila materina dušica - enkrat lani ali predlani, ko je 1001 cvet naredil lepšo embalažo, je okus izginil. Še najbolj spominja na kakšno olje za stroje (mogoče je tako "mildaromatisch", da prevlada okus mašinerije, skozi katero se v tovarni prenaša zadeva
smirk-1.gif
). A tega sploh še kdo drug prodaja (in je edina opcija lastno nabiranje, če imaš čas in teren za to)?

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Ja glej, vse skupaj je že tako skomercializirano, pobrano prebrano.... Sam si ugotovil, da ti je najboljša pri starših, tako, da ti priporočam, da jih začneš sam nabirati v kolikor se pač spoznaš na to.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Čas se najde, teren pa tudi, najbolš seveda, da j nabiraš sam. Veš kje in kdaj si jo pobiral, da ima še kaj v sebi in ne po pakem dežju oz. ko je že aroma mimo. Je pa pri nas tako, da ko je leto okoli oz. ko nabiramo novo rundo bilo česa, vržemo staro stran, če je nova doma, gre stara v smeti, zakaj bi porabljal staro in drugo leto letošnjo in tako dalje. Tud sam kupm za na šiht ob kakem prehladu čaje iz trgovine, samo se ne zamišljam kaj je z okusi, ker ni primerjave, tako da...nabirat, bo najbl nucal
wink-1.gif

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Povsem enako jaz opažam podobno obdobje. Ko pa sem prvič kupil čaj kamilice v Hoferju, pa se je stanje popravilo. Mnogo cenejši in polnega okusa. Podobno je s čajem mete. Mnogo znamk ima tako blag okus, da tudi ko ga prevreš ga komaj čutiš. Če prevreš eno filter vrečko Hofer mete pa je okus marsikomu že premočan.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
mislim da vse te rastline uspevajo tudi v lončkih, če si v stanovanju. tako bi potem lahko mešal malo svojega malo kupljenega.