Mastercard vs Visa...

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Zanima me kaj se bolj splača mastercard ali visa?
Sicer sem pri nlb-ju. Pravzaprav se mi še najbolj gre zaradi možnosti uporabe paypal-a ker bi kdaj kaj kupil preko kake spletne trgovine v tujini, ostale lastnosti omenjenih kartic me niti ne ganejo toliko. Za obe je ista letna članarina, nekaj čez 16eur, tako da je glede cene vseeno. Za običajno uporabo poleg maestro uporabljam še karanto katero nameravam vrniti, ker vse kar nudi karanta imajo tudi mastercard in visa.
Aja mogoče še to: v prihodnih letih se obetajo kake počitnice čez lužo in mogoče tudi daljni vzhod...

Hvala za vaše izkušnje oziroma predloge&lp.

motofix

Pripravnik
18. feb 2008
92
1
6
Ljubljana
Če boš samo nakupoval preko Paypala je vseeno, če boš pa tud kej prodajal, rabiš pa Visa kartico. Edin na njo lahko narediš tako imenovani withdraw iz Paypala, se pravi da si nakažeš kupnino ki si jo prejel na paypal račun.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Hvala za odgovore, ker sem opazil da je nekaj forumašev prepotovalo vsaj pol sveta bi še vprašal kaj je po svetu pogostejše, v EU in izven??

Lp.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Skoraj povsod lahko dvignes in placas z navadno bancno cirrus kartico. Se najmanj provizije, v vukojebini pa vprasanje ce sploh imajo bankomat in linijo.
tongue-1.gif

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Mastercard. Ima lepši logotip in boljše reklame!!!

Videl že neštetokrat, pa me še vedno nasmeji.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Hvala za namige&odgovore
smirk-1.gif

Karanto sem že skenslal, preko klika pa naročil mastercard
cheer.gif

Lp.