mastercard sprostitev limita

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Samo eno vprašanje, če mogoče kdo ve iz lastnih izkušenj.

Gre se za SKB MC. Od 18ga do 18ga se porablja limit, 28ga pa trgajo iz računa.

Ker je 28 bil sobota, me zanima, kdaj danes ali celo jutri(katera ura je to ponavadi) trgajo iz računa in imaš potem na voljo spet celoten limit?

Malo se mi mudi z nakazilom, ker gre v land downunder in so 10 ur naprej dol...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hvala za odgovor. Bom poizkusil okoli 10ih, če bo šlo s paypalom. Ne morem pregledati na skb netu, če je že, ker nisem doma na kompu...

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Če imaš trajnik naštiman na 28, boš imel limit sproščen danes ob 24:00, jutri boš lahko koristil celoten limit
wink-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hm, zanimivo ja.

Ob 0.57 iz nedelje na ponedeljek so trgali iz računa. Danes pa očitno tako kot praviš - do 24.00 ne bo nič. Se pravi jutri bom lahko šele koristil kartico.

Sem se vprašal, kako bi recimo bilo, če bi bil v tujini in bi kartico nujno potreboval. Od sobote do torka ne moreš nič. Ne vem zakaj ne morejo naenkrat narediti vsaj dveh stvari. Se pravi, če lahko ponoči trgajo iz računa, lahko tudi limit postavijo na začetek. A to ne gre?

In ker je očitno, da je zadeva avtomatizirana, ne vidim razloga, zakaj ne morejo limita sprostiti isti dan, oziroma vsaj naslednji dan po 28? Kr neki
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Verjetno zato, ker gre preko dveh sistemov.

Slovenske banke pač.

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>Ne vem zakaj ne morejo naenkrat narediti vsaj dveh stvari. Se pravi, če lahko ponoči trgajo iz računa, lahko tudi limit postavijo na začetek. A to ne gre?

Gre ... očitno je različno od banke do banke. NLB sproti limit isti dan, ko je trajnik - že dopoldan.

>Sem se vprašal, kako bi recimo bilo, če bi bil v tujini in bi kartico nujno potreboval.

Če spremljaš porabo, itak vidiš, da si porabil limit ... zaprosiš za začasno povečanje?
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Nikoli nisem "porajtal" da tako poslujejo, ker nikoli nisem potreboval večje količine denarja nakazovat. Tam 100,200 eur sem ponavadi max porabil in to je bilo to.
Zdaj vem za naprej, kako zadeva funkcionira
smile-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
meni so danes trgali na nlb viso ,pa gledam porabo na kartici ,pa do te ure še ni sproščeno čeprav je na TR že trgano .
Mislom ,da spustijo obdelavo po 12 uri.