Mašina za strojniško modeliranje ?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Dolgo je že tega, ko sem nazadnje sestavljal mašine, sedaj pa moram sestavit dva stroja namenjena modeliranju in delu z orodji AutoCad, ThinkDesign, EdgeCam...
Skratka, možakar trenutno uporablja dva stroja, ki sem mu jih sestavil leta 2000:) Gor laufajo Windows 2000, Autocad 2002, ThinkDesign 8.4:) In zadeve laufajo u nulo, razen napajalnike menjam na vsakih par let:) Zdaj pa možakar rabi dve dodatni mašini, kjer bodo iste zadeve tekle, jaz pa sem u temi... Rabim nasvet, kaj naj mu natlačim skupaj, da bo funkcioniralo tako kot je treba, še posebej, ker je tu malo specifike. Zanima me:
- kakšne so sedaj temu namenu primerne grafične kartice? Domnevam, da je vsaka on-board kartica 10x močnejša kot Matroxi, ki laufajo v obstoječih mašinah
- procesor... i7 verjetno?
- plate.... gledam plate in vidim, da nima nobena več rs232 porta:) Rabim 4xRS232 na vsaki gajbi:)
- disk bo SSD ene par sto giga...
- LCD... najmanj 24 col, pa ne NEC za 1,5K:)

Zelo bi bil vesel kakega priporočila....

mistique

Guru
16. jun 2009
14.009
1.815
113
Emona / Carnium
Kar se tiče RS232 porta, obstajajo USB pretvorniki (Techtrade). Najprej to testiraj preden kupiš i7 powerhouse
grin1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Jaz sem nabavil HP Workstation tukaj
PC ima preverjeno tovarniško garancijo še skoraj celo leto in na njem že brez težav lavfa Acad in Inventor 2015
zmaga.gif

Grafiko sem vzel Quadro 4000.
Tudi monitorje imajo na zalogi.

Ni kot reklama, ampak sem le zadovoljen kupec.
smile-1.gif

Za ta denar ne boš dobil boljše mašine za strojništvo
ne-ne-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Æe mu zdaj laufa krama iz 2000 dobro, potem je vsak pc iz hoferja dobr.