Masa, žarnica, cca 6V.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.940
113
pri taščici
Za osvetlitev prtljažnika mi ne dela žarnica. Kupim dve novi, ne dela nobena. Zmerim napetost, dobrih 6V. Svak pravi da imam nekje slabo maso. Če maso naredim preko merilca, žarnica zasveti. Kje običajno je priklopljena masa v zadnjem delu vozila (Meriva 04). Ali naj grem enostavno za kablom in razkopljem pol avta. Vse ostalo na avtu dela, samo ta žarnica mi ga nagaja.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, nekje je verjetno priklopljena na karoserijo. Če maso narediš preko merilca . to pomeni direktno na žarnico ali na grlo? Včasih je pleh grla oksidiran in je lahko to vzrok. Ali pa sam priklop kabla na grlo. Prvo tu preveri, da se izogneš nepotrebnemu razkopavanju.

Aja, preveri še stikalo. Če ni zakasnitve, je običajno masa vezana preko stikala, plus je pa stalen. Lahko samo stikalo zeza in nima stika (umazanija, osidirano,..). Kje pa je to pri merivi pa ne vem, sicer pa ga najbrž ne moreš spregledati
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Če gre za žarnico v prtljažnih vratih najprej preveri kable na pregibnem mestu, kjer gredo iz karoserije v prtljažna vrata...
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.940
113
pri taščici
Bingo!
Sem zadnjič končno odprl tisto gumo med vrati in karoserijo in dva kabla cviknjena, en tudi že načet. Skratka zadeva rešena, hvala za pomoč.
Sicer žarnica ni v vratih ampak na levem boku, ampak je pa stikalo na vratih (namesto na karoseriji, še en feler opla poleg poteka/priklopa zajle za ročno) in do njega pelje seveda kabel preko pregiba pri strehi avta.