MARŽA!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Toliko o naših trgovcih, ki ubijajo domačo tekstilno industrijo!
Da malo podrkrepim stavek, ki sem ga nipisal. Danes sem odšel do doma priznane slovenske delavke, ki doma proizvaja zokne. Gre za družinsko podjetje v celjski regiji (ne bom delal reklame). Njihove nogavice so na rpodajnih mestih po sloveniji v trgovski centrih med drugim tut v e. leclerku. Tam en par njihovih nogavic stane 4 evre. Danes sem jih kupil pri njih doma in z računom vred stane par 1.6 evra. Kje je zdaj tu logika vzemimo primer tega francoskega trgovca ki te nogavice nabavlja direkt pri njih ker vzame količino sem prepričan da dobi popust koliko, nimam pojma ampak on na te nabavne cene (špekuliram 1.35 - 1.40 evra) pribije toliko da potem dobi 4 evro po prodanem paru.
Že tu je vidna marža, ki po mojem pri vsakem izdelku znaša v povprečju veliko več kot 50%!
Pa še en primer kolega ima pekarno (po moje biznis prihodnosti) pol kilsko belo štruco prodaja po 0.50 evra. Ko sem ga vprašal če pove koliko zasluži se mi je samo nasmejal! Pred dnevi si je kupil novega boxterja in avdija a4! Peče samo kruh in dela hamburgerje!
Da o velikih 3 raje kaj ne pride v javnost!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Marža je posledica tega, da morajo štacune imet ogromne količine artiklov na zalogi + za to primerne prostore. Misliš, da te velike hale nič ne kurijo energije? Plus vsi zaposleni, varovanje, etc...

Veš..v vsakem poslu je dnar, pa če je gradnja avtocest ali pa izdelovanje zobotrebcev.

Če je v SLO prostoru toliko možnosti za zaslužek pa bomo takoj videli, ker bo vedno več podjetij iz tujine, ki bodo želele svoj kos pogače.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
V Leclerku imajo tudi S-ATA kabel za 14.99€, kateri drugače pride manj kot 1€. Pa mi razloži to.
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
marže so večinoma 100% v primerih kjer se operira z zalogo.

glede pekov. poznam dva, ki se že dolgo vozita s hudimi avti. posel cveti.

poglej jelen pivo. pri nas je 2.60, v srbiji 1-3. v trgovini. sam reveži trgovci morjo živet.

zanima me pri komu se pozna podražitev laškega z 4 cente

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Preveri reklame v prime time (dnevnik, vreme...).

3/4 jih je Mercator, Spar, Tuš..., ostalo pa čistila in kozmetika + mobilni operaterji.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja kruha imajo res veliko na zalogi! Od kod potem bajni dobiči? Kot ekonomist vem da je za podjetje dobro da zaluši da lahko širi svoje poslovanje in da se ne "šlepa" iz meseca v mesec. Imet take marže na izdelkih,ki so za preživetje nujni pa se mi ne zdi etično (verjetno samo meni)Gledajo predvsem na to da se dovolj zasluži in da skozi cene tipajo do katere meje lahko gredo da še izdelek prodajo to jim omogoča največji možni zaslužek! A pa rabijo za preživetje na vsakem izdelku skoraj 100% maržo v določenih primerih tut veliko večjo? Samo toliko spet se bo začelo nakupovanje čez mejo v avstriji oz določene stvari se že!

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Eno vprašanje: a so veliki trgovski centri bolj požrešni na enoto prodane robe kot npr. male vaške trgovinice, ki smo jih poznali včasih? Bi se tudi s tem dalo razložiti višje cene ali gre tu le za požrešnost in pomanjkanje konkurence?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
veliki trgovski centri so v odlični poziciji pri nabavi. Nabavljajo ogromne količine in tako skoraj nastavljajo nabavne cene. Te male trgovinice so bile pa pol tiste kamor so proizvjalci znašali svojo jezo, ker jim veliki ne plačuejejo toliko kot bi si oni želeli in so slabo voljo znašali na male trgovinice! Za počakat bo malo ko botdo v te velike hipermarkete začeli uporabljati za druge stvari samo za trgovino več ne. Vedno več ljudi bo kupovalo v diskonterjih ker lahko kupiš hito dokaj ugono!

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Gledajo predvsem na to da se dovolj zasluži in da skozi cene tipajo do katere meje lahko gredo da še izdelek prodajo to jim omogoča največji možni zaslužek!

Si si že sam odgovoril. Ampak ljudje še vedno ne kupujejo nič manj in s tem potrdijo, da so se cene dvignile upravičeno. A bi ti komu prodajal po 5€ (in bi bil kao pošten), če mu lahko prodaš po 8€?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ampak ljudje še vedno ne kupujejo nič manj in s tem potrdijo, da so se cene dvignile upravičeno.

Zanimivo. Kadarkoli sem jaz kupil kaj manj kot prejšnjič, sem bil lačen.
17758-icon_confused.gif

Mogoče, če bi zategnil pas, eno luknjo mam še frei.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ampak ljudje še vedno ne kupujejo nič manj in s tem potrdijo, da so se cene dvignile upravičeno.

Zanimivo. Kadarkoli sem jaz kupil kaj manj kot prejšnjič, sem bil lačen.
17758-icon_confused.gif

Mogoče, če bi zategnil pas, eno luknjo mam še frei.

Dons se ne kupuje samo toliko, da si sit ampak toliko, da je vsega polno. Najebejo samo najbolj revni. Zaenkrat. Ampak ta krog se širi.

Kdaj si pa bil nazadnje lačen? Lepo te prosm.
rolleyes-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nikol, ker grem lahko skoraj kadarkoli v trgovino.
wink-1.gif

Vprašanje je, koliko stvari vržem stran. Kakšno gnilo banano al pa paradajz. To je pa to.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Eh, da se marsikje pršparat.

Lep primer danes na tvju - kosmiči za zajtrk. Čokoladni. In z medom.

Zgodovinsko odkritje - ti kosmiči so zdravju nevarni, ker vsebujejo ogromno cukra.
(ja, vem - nobelova za leto 2008 je očitno že oddana; grebačkajte se za druge nagrade
zmaga.gif
).

Ampak point je drugje - škatla tega sranja stane 5-6 evrov, kar pomeni, da je cuker v teh škatlah rekordno drag.
Bolj se splača kupiti obične (beri: brez vsega) in - če je že tako preklet nujno - vanje vreči žlico cukra.

In tako dalje in tako naprej.

Je pa res, da je nam babam lažje šparat, ker ne rabimo "pol vola za južno", da bomo site...
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Eh, da se marsikje pršparat.

Lep primer danes na tvju - kosmiči za zajtrk. Čokoladni. In z medom.

Zgodovinsko odkritje - ti kosmiči so zdravju nevarni, ker vsebujejo ogromno cukra.
(ja, vem - nobelova za leto 2008 je očitno že oddana; grebačkajte se za druge nagrade
zmaga.gif
).

Ampak point je drugje - škatla tega sranja stane 5-6 evrov, kar pomeni, da je cuker v teh škatlah rekordno drag.
Bolj se splača kupiti obične (beri: brez vsega) in - če je že tako preklet nujno - vanje vreči žlico cukra.

In tako dalje in tako naprej.

Je pa res, da je nam babam lažje šparat, ker ne rabimo "pol vola za južno", da bomo site...
grin1.gif

rabite sam bika, k bo financiral vse ostalo.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Jaz pa ne vem, a smo samo Slovenci taki al kako. Zakaj se gleda kako še bolj prišparati in še bolj životariti?

Kdaj se bo spremenilo mišljenje, da je treba imet toliko da se živi!
Da si kupiš priboljšek, da kupiš boljši kruh, meso, salamo, .....

Ne pa da se gleda, kako kupit čim cenejši izdelek pa še tega čim manj ....

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
Mogoče zato, ker se drugače ne pride čez mesec in ti 1. v mesecu zmanjka denarja, plačo imaš pa 15. v mesecu?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Jaz pa ne vem, a smo samo Slovenci taki al kako. Zakaj se gleda kako še bolj prišparati in še bolj životariti?

Kdaj se bo spremenilo mišljenje, da je treba imet toliko da se živi!
Da si kupiš priboljšek, da kupiš boljši kruh, meso, salamo, .....

Ne pa da se gleda, kako kupit čim cenejši izdelek pa še tega čim manj ....

Po eni strani imaš prav. Ampak nimajo vsi te možnosti. Upokojenci, invalidi, brezposelni (dalj časa)... (in nažalost tudi nekateri zaposleni) so danes v veliki večini socialni problem. Lahko si samo misliš kaj nas še čaka.