Marjan Fabjan

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.544
4.403
113
Mislim da se po japonski tradiciji take "spore" reši na tatamiju. Zmagovalec obdrži čast in dobro ime, ostali pa lepo na seppuku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.229
7.654
113
pri taščici
Drugače kot vem je v slo sportu kar nekaj trenerjev zapecalo varovanke in glej ga hudica, ustvarilo druzine z njimi.
To ne pomeni da lahko 60 letnik peca najstnice , ampak ne pa takoj udariti po "storilcu" in scititi zrtev za jayero soloh ne vemo kdo je.
Ce ta zgodba slo techa drži, potem....

jello

Guru
22. sep 2008
10.633
4.071
113
Kakšna hipokrizija, si kdaj preštel samo svoje linke na fake news, lahko samo letošnje, bo dovolj dela.

Tukaj ste soglasni da so mediji težava (so ja, da ne bo pomote), hkrati pa ne pomišljate ko je treba vsako jutro posrat alter s praktično vsem kar iztrebijo čez noč. Nekritično, edina referenca je da pritrjuje lastnim predstavam o svetu, pa naj bodo še tako izkrivljene.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in Hondi

mistique

Guru
16. jun 2009
14.768
2.487
113
Emona / Carnium
Če si zmožen, se samo vprašaj, zakaj namiguješ, da dekleta lažejo. Zakaj ti je ta ideja bliže, kot ona druga. Zakaj nimaš nevtralnega pogleda? Preveri svoja prepričanja in teze.
Kaj vse je možno pa ne bi našteval...ker nisem v peskovniku.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

jello

Guru
22. sep 2008
10.633
4.071
113
A Fabjan je jud? :evil:

Ne vem, kako lahko o takšni temi pridemo do 6. strani debate. Mislim...zakaj bi kdo na prvo žogo pomislil in tudi hotel namigovati, da dekleta lažejo in to opcijo celo zagovarjal z butastimi "argumenti".

Produkt nekritičnega konzumiranja realnosti, zreducirane v črnobeli svet (če niso vile je lopata). In, kar je še huje, za razširitev obzorja je kot rešitev v tej temi dobil nasvet naj zgugla vse o trenerju. Torej, naj rešitev išče točno tam kjer je problem.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

mistique

Guru
16. jun 2009
14.768
2.487
113
Emona / Carnium
1. Zato, ker človeška zloba ne pozna meja.
2. so to kar že gospe, ker to bi se naj dogajalo 10 in več let nazaj
No, to kar si zapisal jaz razumem tako, v hribovskem žargonu: vrha ne vidim, ker je v megli, ampak vem da je tam.

1. Fabjan ni človek?
2. Kako to (gospe/10 let) vpliva na dogodke, ki so se zgodili?

Če boš še kaj butastega napisal, grem raje v ventilator prepevat in se zabavat...

• Haha
Reactions: aljoman

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.569
12.196
113
tale je zamerla?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.783
5.376
113
1. Ne vem, kako ostali dojemate realnost v življenju. Ampak jaz krivic, ki so se mi zgodila desetletja nazaj ne pogrevam. Sem tako ali drugače šel čez to. Čudi me, da obstajajo krivice, ki jih je človek sposoben požreti takrat, ko so se zgodile, ne pove staršem, ne pove prijateljem, ne prijavi policiji, sposoben pa jih je povedati medijem čez 15 let. Tu mora nastopiti še nek vzvod in namen. Kar tako se to ne zgodi.
2. Fabjan je povsod povedan z imenom in priimkom, tvorci obtožb proti njemu pa ne. Čakaj malo, čas je, da se prikažeš na plano, če hočeš kaj povedati. Konec koncev gre sedaj za odrasle ljudi.
3. Nekatere tekmovalke in tekmovalci so se izpostavili z imenom in priimkom in povedali, da ni bilo nič česar niso pričakovali. Ne rabi pa me noben prepričevati, da so bili ti treningi brutalni. Preveč brutalni. Svojih otrok jaz v to ne bi dal. To ima smisel samo, če v 10-ih letih zaslužiš za življenje skupaj s potrebnimi rehabilitacijami, ki te čakajo. Judo to sigurno ni.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.768
2.487
113
Emona / Carnium
1. Ne vem, kako ostali dojemate realnost v življenju. Ampak jaz krivic, ki so se mi zgodila desetletja nazaj ne pogrevam. Sem tako ali drugače šel čez to. Čudi me, da obstajajo krivice, ki jih je človek sposoben požreti takrat, ko so se zgodile, ne pove staršem, ne pove prijateljem, ne prijavi policiji, sposoben pa jih je povedati medijem čez 15 let. Tu mora nastopiti še nek vzvod in namen. Kar tako se to ne zgodi.
K sreči smo pred zakonom, če ne pa vsaj pred Bogom enaki, in Fabjan je v dobrih rokah. Če se mu zgodi krivica, naj počaka in je "kar tako" ne pogreva v naslednjih n letih, pa bo ok...po Pepetu.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.768
2.487
113
Emona / Carnium
En primer tega, kako se (še vedno) dela v športu je spodaj.

Tu sta dva aspekta:
- kaj za en ku*ac so to za eni starši, da otrokom dovoljujejo dostop do takih psihopatov in celo plačujejo treninge?
- koji ku*ac se grejo ti polpismeni, zafrustrirani trenerji in morda celo falirani profesionalci ter egotriperji?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.783
5.376
113
K sreči smo pred zakonom, če ne pa vsaj pred Bogom enaki, in Fabjan je v dobrih rokah. Če se mu zgodi krivica, naj počaka in je "kar tako" ne pogreva v naslednjih n letih, pa bo ok...po Pepetu.
Vprašanje, kaj je zblojen umetnik hotel s to pesmico povedati in kako umetnik že danrs ve, da je Fabjan kriv.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.768
2.487
113
Emona / Carnium
Pepček, kot prvo: ne ti, ne jaz ne veva vsega. Jaz pravim, da Fabjan ni kriv. Nimam nobene podlage, da bi trdil nasprotno.
Lahko opletam s povezavami in nekimi osebnimi izkušnjami o tem, da so trenerji v 90% popolnoma neprimerne osebnosti za delo z otroki ali z odraslimi (mladimi). Izključno z namenom, da bi v temi, ki ima tak interes Alter javnosti, opozoril na neko splošno stanje.

Kaj pa vemo?
  • Vemo, da bi ti rad da so domnevne žrtve javno izpostavljene. Piši zakaj.
  • Vemo tudi to, da podcenjuješ kompleksnost psiholoških mehanizmov, ki bi jih orisane "krivice" (zanimiv evfemizem si uporabil!) lahko povzročile. Celo po sebi meriš druge. Plitko.
Če si ti čez krivice šel "tako ali drugače" (good for you!), bo šel pa tudi Fabjan čez tole, potencialno krivico, ki se mu morda dogaja. Preverimo čez...koliko? 10 let?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.783
5.376
113
Imamo situacijo, kjer ni dokazanega nič, je pa nekdo izpostavljen v medijih z imenom in priimkom.
Če gredo domnevne žrtve na policijo, potem naj ta zagotavlja anonimnost vseh v postopku. Če so informacije v medije prišle od tam, potem je treba temu priti do dna z vsaj enako vloženim naporom kot bi ga policija in pravosodni organi vložili, če koga ubijejo. No, upam, da ga vložijo.
Slutiti se da, da informacije v medije niso prišle s policije. Pravzaprav nisem nisem zasledil, da bi policija kaj preiskovala. Mogoče je kdo vložil kako prijavo, mogoče pa niti ne, ker računa, da je lažje vreči kost in opazovati, kako jo mrhovinarji oberejo. Če vržeš kost v medije in nekoga izpostaviš z imenom in priimkom, pa ne moreš biti več anonimna žrtev. Prvi bi to morali spoštovati mediji, ki bi morali imeti toliko novinarske etike. Informacijski pooblaščenec pa ima vse vzvode, da zaradi izpostavljanja osebnih podatkov zelo resno kaznuje medije, ki so stvar objavili. Za zgled v prihodnje. S % od prometa.
Naletel sem še na eno drugo mnenje, kjer se je oseba izpostavila z imenom in priimkom.
https://www.facebook.com/mateja.reh...5ATic3kmWGJrvx6f4FeWBXdzVuqsXjxRWWKJWMrmAm9hl

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji