Marinade za piscanca

Vesna

Pripravnik
3. maj 2009
38
0
6
Ni obstanka :)
Kaksne fajn ideje mogoce? Ptujska marinada mi ni vsec, domace sem pa ze vse poskusila in sem ze rahlo navelicana (curry, cesen, cebula, celo kumino sem tlacila, poper beli crni, gorcica, mezga, pekla skupaj z zelenjavo, ... )

Ker od mesa jem samo piscancje meso, pa puranje obcasno (file), bi pac rada kaksen nov okus, po moznosti ne tak da mi svetujete; Pojdi v trgovino in kupi tubo ze pripravljene marinade.. Bi zelela kaksen domac recept, kako naredite piscancka, kaksne marinade kej uporabljate, al karkoli pac...
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Vesna,
Poizkusil sem tisoč in enega osebno se mi dopade meni in familiji španski pijanček.

Piščanca celega prereži po hrbtu in ga splošči/ odpri. Položi ga v pekač in ga začini po željah jedcev. Jat ga z provansalskimi zelišči, poprom in soljo.

Nanj položiš rezine masla in ga bogato poliješ z olivcem. Pečeš na 200 stopinjah cca 45 minut do 1 uro.
Polivaj ga z juho po potrebi, pred koncem mu dodaj dober 1 dcl vina, belega in uporabi ventilator. Dobil bo skorjico in prepoznaven okus. Če ste ljubitelji čebule in česna dodaj nekaj rezin v pekač. Lahko se doda tudi korenje, vendar to potrebuje nekaj več časa.

Zraven domač pire krompir z žajbljevimi listi na maslu.

Dobra solatka in kozarec belega suhega zate in za Kuharja.

lp D
 

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
No pa da še jaz podam recept za eno meni všečno marinadico.

Sestavine:
- sveža steblca rožmarina
- limona
- česen
- olivno olje

Priprava:
Nastrgamo limonino lupino, stebla rožmarina in česen v terilniku stremo. Dodamo limonin sok, olje, sol po želji. Vse skupaj premešamo in VOILA.
Preprosta zanimiva aromica
smile-1.gif


'BR TEK
 
Nazadnje urejeno:

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
za žar priporočam marinado: jogurt,curry,limona. Pa pustiš par uric meso da se napije marinade. Ponavad še ostanek marinade s kruhom pojemo
grin1.gif


drgač pa za v pečko dostkrat delam bazilika+ingver+limonin timijan+česen( vse sveže in pa vse lepo stlačeno v možnarju) potem pa še stisjene limone. Meso še prej posolim in ga pustim da plava v marinadi. Vmes med pečenjem polijem še parkrat z ostanki marinade.