Ker je čas sadja in kuhanja marmelad je tule en preprost recept in super končni izdelek:
Marelična marmelada/džem:
1 kg marelic
60 dkg sladkorja - navadni beli (načeloma 2 dela sadja in 1 del sladkorja).
1. Marelice opereš, izkoščičiš in daš v lonec. Prek streseš sladkor. Vse skupaj pustiš stati 24 ur, vmes parkrat premešaš.
2. Lonec postaviš na štedilnik in začneš gret. Vmes mešaš. Kuhaš eno uro (od vklopa, ne od začetka vretja!). Zadnjih 5 minut zmiksaš s paličnim mešalnikom.
3. Natočiš v vroče kozarce, zapreš, pokriješ z brisačo in pustiš da se ohladi.
To je to. Dober tek .
Lahko uporabiš seveda tudi drugo sadje !
Kozarci:
- ali jih predhodno daš v pečico na 110 stopinj za 10 minut
- ali jih daš v pomivalca prat in takoj po pranju še v vroče natočiš marmelado.
Marelična marmelada/džem:
1 kg marelic
60 dkg sladkorja - navadni beli (načeloma 2 dela sadja in 1 del sladkorja).
1. Marelice opereš, izkoščičiš in daš v lonec. Prek streseš sladkor. Vse skupaj pustiš stati 24 ur, vmes parkrat premešaš.
2. Lonec postaviš na štedilnik in začneš gret. Vmes mešaš. Kuhaš eno uro (od vklopa, ne od začetka vretja!). Zadnjih 5 minut zmiksaš s paličnim mešalnikom.
3. Natočiš v vroče kozarce, zapreš, pokriješ z brisačo in pustiš da se ohladi.
To je to. Dober tek .
Lahko uporabiš seveda tudi drugo sadje !
Kozarci:
- ali jih predhodno daš v pečico na 110 stopinj za 10 minut
- ali jih daš v pomivalca prat in takoj po pranju še v vroče natočiš marmelado.
Nazadnje urejeno: